Kaupunkiuutiset

Kulmilta: Tavastian kondiittoriopiskelijoille SM-kultaa

Tavastian opiskelijat Jasmin Pellikainen (vas.) ja Sara Nejati palkintopokaalinsa kanssa. Kuva: Muu
Tavastian opiskelijat Jasmin Pellikainen (vas.) ja Sara Nejati palkintopokaalinsa kanssa. Kuva: Muu

Ammattiopisto Tavastian leipuri-kondiittorien joukkue voitti viime viikonloppuna Rinkeli Grand Prix 2020 -kilpailussa kultaa. Joukkueeseen kuuluivat opiskelijat Sara Nejati ja Jasmin Pellikainen sekä opettaja Veli-Matti Ahvenharju.

Rinkeli Grand Prix on ammattioppilaitosten leipuri-kondiittoriluokkien SM-kilpailu. Kisassa punnitaan sekä leipurin että kondiittorin taitoja. Jokainen joukkue valmisti viiden tunnin aikana kaksi kahvileipätuotetta ja kaksi konditoriatuotetta.

– Kilpailuun pääsevät opiskelijat, jotka osoittavat hyvää asennetta ja kädentaitoja. Perusasioiden pitää olla hyvin harjoiteltuja ja tekemisen varmaa, Ahvenharju sanoo.

Nejati ja Pellikainen valmistuvat keväällä leipuri-kondiittoreiksi.

– En todellakaan ajatellut etukäteen, että voittaisimme, mutta kisan aikana mietin, että olisipa siistiä voittaa, Pellikainen muistelee nyt kultamitali kaulassaan.

Soroptimistit lahjoittivat perhetyölle

Soroptimistiklubin presidentti Leila Räkköläinen luovutti lahjoituksen tulosaluejohtaja Marika Paasikoski-Junniselle. Mukana olivat myös perhetyöntekijät Katariina Hulkko ja Elina Ternola sekä Soroptimisti-klubin Maarit Kivelä ja Marja Rinta-Pollari.

Hämeenlinnan soroptimistiklubi vietti 50-vuotisjuhlaa joulukuussa. Juhlan tuotto 800 euroa luovutettiin 21. helmikuuta Hämeenlinnan kaupungin varhaisen tuen perhetyön nuorten äitien ryhmätoiminnan tukemiseen. Ryhmän avulla nuorilla äideillä on mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin ja jakaa kokemuksia äitiydestä.
Soroptimist International on maailmanlaajuinen eri ammatteja, kulttuureja ja maita edustavien naisten vapaaehtoisjärjestö, joka edistää ihmisoikeuksia ja naisen asemaa, ystävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Toiminnan keskeisiä teemoja ovat mm. koulutus, naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisy sekä kestävä kehitys ja ympäristöasiat. Soroptimisti-toimintaa on 122 maassa ja klubeja yli 3000. Suomessa klubeja on 56.
Hämeenlinnan Soroptimistiklubi on järjestänyt vuosittain erilaisia tapahtumia, joiden tuotto on luovutettu Hämeenlinnan ja lähiseudun naisten ja lasten kaikkinaista hyvinvointia tukeviin hankkeisiin.

Pasi Nuutinen Hämeen Yrittäjien viestintäpäälliköksi

Pasi Nuutinen aloitti viestintäpäällikkönä 2. maaliskuuta.

Hämeen Yrittäjien viestintäpäälliköksi on nimitetty Pasi Nuutinen Hämeenlinnasta.
Nuutisella on laaja kokemus viestinnästä ja markkinoinnista niin yrittäjänä kuin työsuhteissa useilla eri toimialoilla. Viestintäyrittäjänä hän on toiminut vuodesta 2007 lähtien.
Uskon, että kokemukseni ”pöydän molemmilta puolilta” ja etenkin yrittäjätaustani tarjoavat lisäarvoa jäsenistömme tarpeiden sekä toiveiden kiteyttäjänä ja äänitorvena. Haluan tutustua jäsenkenttään paikallisyhdistysten kautta; Nuutinen kertoo.
Toiveita ja toimintaehdotuksia löytyy varmasti runsaasti. Niistä voidaan puristaa toimintatimantti yhteisen päämäärämme – hyvän yrittäjyyden mahdollisuuksien ja imagon edistämiseksi Hämeessä.
Yksinyrittäjyyden kasvu, työnantajayrittäjien koon pieneneminen ja samanaikaisesti kansainvälistyvien pk-yritysten määrän kasvu ovat 2020 luvun trendejä. Yrittäjien tavoitteena on tehdä Suomesta maailman kilpailukykyisin maa. Hämeen Yrittäjät haluavat, että Häme on tuolloin Suomen maakuntien kärkeä.
Työvoimapula, väestökehitys ja asemamme tulevaisuuden Suomen kasvukäytävällä huolettaa ihmisiä. Meidän tehtävämme on valaa onnistumisten kautta uskoa huomiseen, Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Juha Haukka sanoo..
Halusimme joukkoomme viestinviejän, joka pystyy viemään koko maakunnan asiaa eteenpäin.

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

3.6.2020

Päivän Hämeen Sanomat

3.6.2020

Fingerpori

comic