Kaupunkiuutiset

Kultasuklaan omistus vaihtui

Iittalan Kultasuklaa vaihtaa omistajia. Juha-Pekka Kärkkäinen ja Juri Kaskela jatkavat työtä Tapani Korven ja Arja Vekuna-Korven jälkeen.

– Olemme vetäneet Kultasuklaata viitisentoista vuotta. Kun ikää alkaa karttua on hyvä lopettaa ajoissa. Yrittäjyys on hauskaa, mutta se myös sitoo kädet. Nyt ehtii vielä tehdä jotain muutakin, sanovat entiset yrittäjät.

Kärkkäiselle ja Kaskelalle Kultasuklaa on ensimmäinen yritys.

– Huomasin verkosta ilmoituksen että kantahämäläinen makeiskauppa oli myynnissä. Arvasin, ettei se voi olla mikään muu kuin Kultasuklaa. Kiinnostuin heti asiasta, sanoo Kärkkäinen.

Kärkkäinen on paljasjalkainen hämeenlinnalainen, joka ei ole koskaan tehnyt töitä kotikaupungissaan vaan lähinnä pääkaupunkiseudulla.

– Olen toiminut myynnin ja markkinoinnin johtotehtävissä muun muassa urheilujärjestössä ja matkailualalla, sanoo Kärkkäinen

Hotelli- ja ravintola-alalla alalla työskennellyt Kaskela on puolestaan kotoisin Iittalasta mutta asunut ja työskennellyt pitkään pääkaupunkisedulla.

Kaskelan isoäiti ja isä ovat toimineet leipomoyrittäjinä juuri Iittalassa.

– Kotipiiristäkin on tarttunut jotain ajatuksia yrittäjyydestä.

Uusille yrittäjille makeisala on uusi.

– Suklaata olemme sentään syöneet, mutta muutoin suklaan valmistus ja ylipäätään makeiskauppa ovat meille uutta. Onneksi Arja ja Tapani ovat luvanneet olla mukana tässä muutaman kuukauden ja opettaa meitä alalle. Suklaa on hyvin henkilökohtainen herkku, koska jokaisella on omat makunsa. Perehdymme valmistusprosessiin ja raaka-aineisiin, koska raaka-aineilla on suuri merkitys maulle. Raaka-aineiden eettisyys on tärkeää.

Laadun ja vastuullisuuden takeena Kultasuklaa käyttää toimittajia, jotka takaavat raaka-aineiden alkuperän.

– Toimittajat huolehtivat viljelijöiden koulutuksesta, elinolosuhteista ja viljelyalueiden kestävästä kehityksestä.

Kaskela ja Kärkkäinen aikovat paneutua ainakin ensi vaiheessa myyntiin ja markkinointiin.

– Kultasuklaa on perustettu jo vuonna 1991 ja ensimmäiset omistajat Ismo ja Leila Salo sekä myöhemmin Tapani ja Arja ovat tehneet paljon asioita oikein. Kultasuklaa tunnetaan aika hyvin maakunnassa, mutta tunnettavuutta voi lisätä maakunnan ulkopuolella. Helsingin Wanhassa Kauppahallissa oleva myyntipiste säilyy, mutta emme ainakaan näillä näkymin avaa lisää pisteitä. Sen sijaan pyrimme saamaan tuotteita entistä enemmän myyntiin esimerkiksi kauppaketjuille. Myös verkkokaupassa on varmaan kehitettävää.

Kultasuklaa on vuosien varrella kehittänyt makuja ja tuotteita, joista osa on edelleen edellisten yrittäjien innovoimia.

– Me toimme muun muassa salmiakkisuklaan markkinoille ensimmäisenä, minkä jälkeen suuret valmistajat ovat alkaneet tehdä samaa makua, sanovat Arja ja Tapani.

Iittalassa matkailijavirrat ovat viime vuosina jonkin verran hiipuneet huippuajoista. Uudet yrittäjät odottavat innoissaan yhteistyötä muiden Iittalan Lasimäen yrittäjien kanssa.

– Olisi mukavaa kaapata nykyistä suurempi osa Etelä Suomen matkailijavirroista Iittalaan, sanovat Juha ja Juri.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset