Kaupunkiuutiset

Kulttuurikierros kännykällä

Eri paikkojen historiallisiin kohteisiin ja muihin nähtävyyksiin voi tutustua myös Pokémon Go -kännykkäpelin kautta. Peli paitsi innostaa liikkumaan, myös antaa tietoa alueen nähtävyyksistä.

Hauhon kirkonkylä on oivallinen paikka pelin harrastamiseen. Kulttuurikohteet ja nähtävyydet toimivat niin sanottuina Pokéstoppeina, joissa pelipisteitä voi kerryttää. Pelin kautta kohteet tulevat myös tutuiksi, jos ei niitä entuudestaan tunne.

Hauholla asuva Roosa Eskelinen, 9, kertoo harrastaneensa peliä jo parisen vuotta, joten Hauhon kirkonkylän nähtävyydet ovat tulleet hänelle pelin kautta hyvinkin tutuiksi. Pokéstoppeja on Hauhon kirkonkylässä useita, muun muassa keskiaikainen kivikirkko, Hauhotalo, Hauhon Museo ja vanha pappila.

– Kivointa täällä on se, että täällä on paljon erilaisia Pokémoneja, Pokéstoppeja ja saleja. Vaikka tulen usein samaan paikkaan pelaamaan, hahmot vaihtuvat, kun peliin tulee uusi jakso, Roosa kertoo.

 

Virtuaaliset Pokémon-hahmot ovat nähtävissä pelin kautta oikeassa maailmassa, ja yleensä mitä enemmän alueella on erilaisia kohteita ja nähtävyyksiä, sitä enemmän näkyy myös pelihahmoja.

Pienen kävelymatkan päässä pisteitä voi kerryttää Hauhon kotimuseoalueella, sekä vastakkaisessa suunnassa sijaitsevalla Vuorenharjun näköalatornilla.

Kierroksen aikana vastaan tulee parikin nuorta, jotka liikkuvat alueella nimenomaan pelimielessä.

Kun nähtävyydet on kierretty, on aika tehdä yhteenveto päivän annista:

– Tällä kertaa sain neljä uutta Pokémonia, Roosa hymyilee.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset