Kaupunkiuutiset

Kulttuurituotteet hyppäsivät verkkokauppaan

Paikalliset kulttuuritoimijat ovat avanneet yhteisen verkkokaupan. Tällä viikolla käynnistetty VanajaShop.fi myy aluksi Sibelius Centerin, Hämeenlinnan Taidemuseon, Hämeenlinnan kaupunginmuseon, Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan ja Hämeenlinna-Seura ry:n tuotteita.

– Kulttuuritoimijoiden keskusteluissa nousi aika pian esille tarve tehdä konkreettista yhteistyötä ja ottaa tällainen digiloikka, seurakunnan viestintäpäällikkö Mikko Hieta kertoo.

– Verkkokaupan tavoitteena ei ole ensijaisesti tuottaa valtavasti rahaa, vaan tuoda näitä paikallisia tuotteita kootusti ja helposti esille niistä kiinnostuneille asiakkaille. Nyt ihmiset voivat samasta paikasta tilata useiden eri toimijoiden tuotteita.

Kaupasta löytää muun muassa taidekirjoja, paikallishistoriaa, musiikkia, seurakunnan reformaation merkkivuoden tuotteita sekä monenlaista Sibeliukseen liittyvää. Osa valikoimasta on ostettavissa myös osapuolten omista myymälöistä, esimerkiksi museokaupoista, mutta verkkokaupan tarjonnassa on myös harvinaisempia tai harvoin kysyttyjä tuotteita, joita myymälöissä on ollut vaikea pitää esillä. Sivujen kokoelmaan täydennetään tuotteita koko ajan.

– Kirjat ovat myyneet tähänkin saakka varsin hyvin, amanuenssi Antti Krapu kaupunginmuseosta sanoo.

– Kirjakaupoissakin saatavilla oleva Hämeenlinnan historia on kiinnostanut ihmisiä ja Kuinka Jannesta tuli Sibelius -teosta on myyty syntymäkodissa toistasataa kappaletta. Verkkokaupan ansiosta vähän harvinaisempikin kirjallisuus pääsee nyt paremmin esille.

Verkkokaupan tarkoituksena on edistää Hämeenlinnan näkyvyyttä elävänä kulttuurikaupunkina ja joukkoon toivotetaan tervetulleeksi uusiakin toimijoita.

– Jos vain löytyy kytkös hämeenlinnalaiseen kulttuuriin, niin meihin voi ottaa yhteyttä, Hieta kannustaa.

Verkkokaupan on rakentanut hämeenlinnalainen Opiferum ja tuotteiden myynnistä sekä lähettämisestä vastaa Wetterhoff Oy ja Sibelius Center. Ostokset voi tilata postin kautta kotiin tai tilauksen voi käydä noutamassa Sibelius Centerin myymälästä.

Kirjojen myynti on varsin merkittävä tulonlähde esimerkiksi Taidemuseolle, jonka lähes kaikki teokset löytyvät nyt verkkosivuilta.

– Kesänäyttelyymme liittyviä Ester Helenius -kirjoja myytiin muutamia satoja, museonjohtaja Taina Lammassaari sanoo.

– Myös postikorteista useat painokset menivät kaupaksi kokonaan.

VanajaShop on perustajiensa mukaan tärkeä muistuttaja siitä, minkälaisia kulttuurilaitoksia Hämeenlinnassa toimii. Verkkokauppaa selaava saattaa kiinnostua myös poikkeamaan museoissa ja museokaupoissa.

–  Sibelius Centerin myydyimpiä artikkeleita ovat olleet Jaana Huhtasen sukat, huivit ja myssyt sekä tietenkin erilaiset säveltäjään liittyvät tuottaat, toimitusjohtaja Jaana Rantanen luettelee.

– Aika paljon hämäläiseen tyyliin kuuluu sellainen, että ihmiset tutkivat tuotteita ensin verkosta ja tulevat sitten paikan päälle tekemään ostoksia.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset