fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Kummallisvaalit antaa taas kyytiä Hämeenlinnan poliitikoille – Kuninkaallinen nukketeatteri suunnittelee kolmea ensi-iltaa

Hannu Räisä (vas.) ja Antti Kemppainen ruotivat taas keväällä Hämeenlinnan kunnallispolitiikkaa ja sen tunnettuja hahmoja. Kuva: Tero Makkonen

Tänä vuonna korona tyhjensi esiintyvien taiteilijoiden kalenterit lähes tykkänään, ja näin kävi myös Kuninkaalliselle nukketeatterin Hannu Räisälle ja Antti Kemppaiselle.

– Aikamoista turbulenssia on ollut. Kevät oli apaattinen, mutta kesällä saatiin esityksiä myytyä. Elokuulle alkoi sataa keikkoja, mutta sittenhän tilanne taas muuttui. Viime viikolle käytiin koulukeikalla Vöyrissä Vaasan yläpuolella, Kemppainen kertoo.

Ystävällinen Intia

Helmikuussa kaksikko kävi esittämässä Poika ja korppi -näytelmää nukketeatterifestivaaleilla Intian Delhissä.

Ishara Puppet Festival on Aasiassa tunnettu tapahtuma ja mukana oli ryhmiä muun muassa Turkista, Belgiasta, Espanjasta, Italiasta ja Brasiliasta.

– Siinä porukassa meidän taiteellinen tasomme oli kyllä huippuluokkaa moniin muihin verrattuna, Räisä kehaisee.

Kuninkaalliset paikkasivat myös festivaaleilta pois jäänyttä Korean ryhmää ja teki pistokeikkoja Himalajan vuoriston kupeessa.

– Junamatka kesti kahdeksan tuntia ja yleisössä oli 850 lasta. Se oli meille melkoinen järkytys, kun verhoja alettiin raottaa, Kemppainen sanoo.

– Intia oli kokemuksena yllättävä. Liikkuminen tuntui turvalliselta, ihmiset olivat ystävällisiä ja ruoka uskomatonta.

Rämeenlinnan asioita

Ensi vuonna nukketeatteri aloittaa esitykset keväällä ennen kunnallisvaaleja. Tasavallan marionetit palaavat kehiin kymmenettä kertaa Kummallisvaaleissa, jota on tarkoitus esittää Birgerissä.

– Hahmoissa on mukana paikallisia poliitikkoja ja valtakunnan vaikuttajia, mutta erityisesti keskitymme Rämeenlinnan asioihin, kuten keskustan pysäköintiin, Kemppainen lupaa.

Miehen kipukohtia

Lokakuun puolivälin tienoilla luvassa on toista kertaa järjestettävä Kunu-festivaali, johon teatterilla on tavoitteena saada 1-2 ulkomaista vierailijaa. Silloin saa myös ensi-iltansa Marko Haaviston ja Räisän yhteistyö Yksiö, jonka Kemppainen ohjaa.

– Yksiö on aikuisille suunnattu esitys, joka käsittelee yksinäisen ja hiukan saamattoman miehen elämän kipukohtia, Räisä kuvailee.

– Haluamme kolme ensi-iltaa vuodelle, joten jouluksi teemme vielä koko perheen näytelmän.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset