fbpx
Kaupunkiuutiset

Kummitustarinoita Murhalammella

Hyytävistä tarinoista pitäville tarjotaan herkkua Kalvolan kirkkopolun varrella elokuisena iltana.

Kalvola-seura ja Linnaseutu ry järjestävät kuutamokävelyn, jonka aikana pysähdytään Murhalammen nuotiolle kuulemaan kummitustarinoita. Jutut pohjautuvat karmaisevaan kansanperinteeseen.

– Idea illan järjestämisestä lähti osittain siitä, että museoryhmässä on kummitustarinoista kiinnostuneita ihmisiä, Linnaseudun hankeassistentti ja Kalvola-seuran aktiivijäsen Ottopekka Wiik kertoo.

 

Wiik itse on ryhtynyt tutkimaan kummitustarinoiden sosiaalista vuorovaikutusta. Pelottavat jutut saattavat sisältää samalla tavalla opetuksen kuin sadutkin. Samaa on havaittavissa poltergeist-ilmiön tarinoissa.

– Esimerkiksi 1700-luvun lopulla ja 1800-luvun alussa poltergeistin syyksi laitettiin se, kun ihminen tuli kutsumatta kylään, eikä hänelle oltu vieraanvaraisia, vaan lyötiin nyrkillä pöytään. Sanottiin, että oli piru mennyt mieheen.

 

Kummitusjutut perustuvat siihen, että jossakin paikassa on tapahtunut jotakin kauheata, ja se jää ihmisten mieleen elämään. Näitä paikkoja aletaan myös karttamaan.

– Murhalammella tulee varmaan vähän pelottavakin olo, mutta toivottavasti paikan historia tulee kuitenkin asiallisesti esiin, Wiik sanoo.

Lammen etapille on rakennettu ulkorakennus, puuvaja, puita ja biokäymälä. Paikalla on tiettävästi viime aikoina pidetty muun muassa pieniä juhlia, kuten nimipäiviä.

Elokuiselle kummitusjutturetkelle on hyvä varata lämmintä vaatetta. Oman termarinkin voi ottaa matkaan, mutta ainakin makkaraa ja mehua on tarkoituksena saada tarjolle kaikille osallistujille.

Kuutamokävely Murhalammelle 17.8. Ohjelma alkaa kello 21. Reittiohjeet ja tiedot kyydityksistä tarkentuvat myöhemmin.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset