Kaupunkiuutiset

Kumppanuustalossa on mieliala korkealla

Entinen ortodoksinen kirkko ja kaupungin pitkäaikainen kirjastorakennus aloittelee nyt uutta elämää Hämeenlinnan seudun yhdistysten Kumppanuustalona. Vuokralaiseksi lähteneet yhdistykset sitoutuivat hankkeeseen jo viime vuoden toukokuussa. Tällä viikolla suurin osa on kantanut muuttolaatikkonsa uusiin tiloihin.

Yhteishanketta on koordinoinut Hämeenlinnan seudun Setlementin vt. toiminnanjohtaja Sara Löyttyjärvi.

– Tarvittavat remontit saatiin tehtyä loppujen lopuksi aika nopeasti, Löyttyjärvi tuumaa.

– Hissin paikkaa pyöriteltiin pitkään, mutta loppujen lopuksi sille löytyi se luontevin sijainti pääportaikosta. Hissi saadaan käyttöön aivan lähiaikoina. Yläkertaan tehtiin kaksi toimistotilaa ja alakertaan inva-wc sekä Pysäkin käytössä oleva keittiö.

Neljä isoa tilaa

Rakennukseen on lisätty myös valaisimia, atk-yhteyksiä ja parannettu auditorion ilmanvaihtoa. Kumppanuustalo täyttyy ääriään myöten, eikä vapaita toimistotiloja enää ole tarjolla.

– Kunhan talossa olevat toimijat ovat tehneet omat varauksensa, kokoontumistiloja tarjotaan yhdistyksille vuokrattavaksi.

– Täältä löytyy kolme isoa, noin 60 neliön tasalattiaista tilaa sekä lähes 80 neliön auditorio.

Kumppanuustalossa vietetään virallista avoimien ovien päivää 30. lokakuuta, mutta käytännössä monet toiminnot starttaavat, kun yhdistykset saavat tavaransa järjestykseen.

– Pysäkin kahvio aloittaa varmaankin heti, kun he saavat kalusteet paikoilleen, Löyttyjärvi arvelee.

– Suurin osa porukasta on tänne jo tullut ja viimeisetkin yhdistykset muuttavat syys-lokakuun vaihteessa. Alamme nyt kerätä erilaisia nimiehdotuksia kokoontumistiloille, jotka tällä hetkellä ovat vielä vain numeroituja luokkia. Fiilis on talossa tällä hetkellä todella hyvä, kun muutto vihdoin toteutuu, koska kyllähän sen onnistumista pohdittiin. Onneksi kustannukset eivät päässeet karkaamaan.

Uutta ajattelua

Kumppanuustalossa aloittavat toimintansa Hämeenlinnan seudun Setlementti, vapaaehtoiskeskus Pysäkki, taidekeskus Kettuki, FinFami Kanta-Hämeen mielenterveysomaiset, Hämi ry, Hämeenlinnan seudun Nuorisoasunnot, MLL:n Hämeen piiri, Hämeenlinnan seudun A-kilta, Hämeen Sininauha, Rikosuhripäivystys ja Hämeenlinnan Raamattu puhuu -yhdistys.

– Vaikka olemmekin tehneet jo aikaisemminkin yhteistyötä monien yhdistysten kanssa, odotan innolla millaista uudenlaista toimintaa kumppanuustalossa syntyy, Löyttyjärvi sanoo.

– Kyllähän elämä helpottuu, kun voi mennä vain koputtamaan toisen ovelle tai vaihtaa ajatuksia vaikkapa kahvipöydän ääressä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset