Kaupunkiuutiset

Kun aurinko varastetaan

Milo – Kuun vartijaOhjaaja Alexandre Heboyan, Benoit PhilipponSuomalaisina ääninä Petrus Kähkönen, Markus Niemi, Emma Louhivuori, Carl-Christian Rundman, Sasu Moilanen, Markus Bäckman, Antti Pääkkönen, Juhani Rajalin

 

Hienojen japanilaisten animaatioelokuvien keskellä on hyvä välillä nähdä laadukas ranskalainen animaatio. Milo – Kuun vartija on mystinen ja myyttinen luomiskertomus, jota voi katsoa niin lapsi kuin aikuinenkin. Elokuva sijoittuu fantasiamaailmaan, jossa asuu kaikenlaisia olentoja. Kuu ja Aurinko tasapainottavat maailmaa, ja molemmille valitaan vartijat 350 vuoden välein.

Päähenkilönä on pieni sininen fauni Milo, joka yllättäen saa suuren tehtävän – hänestä tulee Kuun vartija. Tämä on suuri haaste aralle Milolle, etenkin kun Alamaailman kuningas näkee tilaisuuden ryöstää Aurinko. Maailmasta menee harmonia ja lopulta kyse on koko maailman pelastamisesta.

Puolitoistatuntinen elokuva on visuaalisesti kekseliäs ja tarinassa riittää kutkuttavaa mielikuvituksellisuutta. Tietokonetekniikka ei tuhoa tunnetta, vaan kaikki tulee katsojaa liki. Teemoina kulkevat seikkailun sisällä ystävyys ja vastuun ottaminen. Milo – Kuun vartija on kaunis kasvutarina.

 

* * * *

 

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset