fbpx
Kaupunkiuutiset

Elokuvissa: Palkittu draamaelokuva muistin hapertumisesta – Anthony Hopkins on roolissaan suorastaan ilmiömäinen

Isä, ohjaus Florian Zeller, pääosissa Anthony Hopkins, Olivia Colman, Rufus Sewell, Imogen Poots, Olivia Williams, Mark Gatiss * * * * *
Draamaelokuvan rooleissa loistavat palkitut näyttelijät Olivia Colman ja Anthony Hopkins. Kuva: Sean Gleason Kuva: SEAN GLEASON
Isä-elokuvan rooleissa loistavat palkitut näyttelijät Olivia Colman ja Anthony Hopkins. Kuva: Sean Gleason

Isä perustuu ranskalaisen Florian Zellerin näytelmään La Père (2014). Zeller myös käänsi ja ohjasi elokuvan, kun Iso-Britaniassa kiinnostuttiin siitä. Elokuva onkin napsinut palkintoja, muun muassa Oscareissa Anthony Hopkinsin paras miespääosa.

Isässä liikutaan etupäässä sisätiloissa. Anthony (Anthony Hopkins) on 81-vuotias muistisairas lontoolainen, joka vaeltelee tyttärensä suuressa asunnossa. Hän yrittää ymmärtää läheisiään, epäilee kaikkia, etsii kelloaan ja kaipaa toista tytärtään. Läsnäoleva tytär Anne (Olivia Colman) kantaa surua ja yrittää tehdä oikeita valintoja, samalla kun hänen isänsä mieli hapertuu lisää.

Elokuvan seuraa Anthonyn huojuvaa logiikkaa ja pääsee hänen maailmaansa. Tästä tulee epäluotettava kerronta, jossa aika ei etene kronologisesti, vaan henkilöt ja keskustelut menevät sekaisin. Isä on ehdottomasti paras ja syvimmälle menevä muistin hiipumista käsittelevä elokuva. Anthony Hopkins on roolissaan suorastaan ilmiömäinen, kun hän elää lävitse koko tunneskaalan todellisuuden tajun murentuessa.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset