fbpx
Kaupunkiuutiset

Kun nyt vaan ei sattuisi mitään

Kuva: Toni Rasinkangas
Kuva: Toni Rasinkangas

Maanantaina ravintolat saivat avata ovensa, samoin urheilupaikat ja monet muut mestat. Moni palasi myös konkreettisesti työpaikalleen parin kuukauden etätyöjakson jälkeen.

Joillekin päivä oli myös kesäloman ensimmäinen ja ihan lottovoitto. Aurinko helotti ja paikat olivat vihdoin auki, tosin pienin rajoituksin.

Saksassa ravintola-asiakkaan on täytynyt antaa nimensä ja puhelinnumeronsa. Ihan vain siksi, että tautiketjut pystytään jäljittämään, jos käy paska tuuri.

En tiedä, onko se EU:n tietosuoja-asetusten mukaista, mutta väliäkö hällä. Moni antaa tietonsa auliisti, että pääsee syömään ja kaljalle – ulos, muiden ihmisten sekaan, vihdoin.

Ei muuten olisi Suomessakaan pöllömpi ajatus, kun mahdollisia tartuntaketjuja on ryhdytty selvittämään ja seuraamaan entistä tarkemmin.

Etenkin, kun miettii sitä, kuinka hyvin tuopit yleensä pestään. Ne kastuvat muutaman minuutin konepesussa ja that’s it.

Nyt jos koskaan on aika tukea paikallisia yrittäjiä.

Monella on ollut luukut kiinni ja talous niin näin. Nyt niiden kellä vielä töitä on ja säännöllinen tili tullut, pitäisi panna raha kiertämään.

Vaikka olisikin tottunut uuteen normaaliin eli omassa kodissa hissutteluun, on aika suunnata kesälaitumille. Ja se ei tarkoita sitä, että pitäisi nuohota toisissa kiinni ja syljeskellä menemään. Vaan voi poiketa lounaalle, hakea torikahvit, käydä paikallisessa liikkeessä ja noudattaa jo tutuiksi tulleita rajoituksia ja turvavälejä.

Vapaus aiheuttaa yleensä ensin huumaavaan tunteen. Kaikki se on mahdollista, mistä on pari kuukautta unelmoinut. Voi käydä terassilla, ulkona syömässä, maauimalassa, yleisessä saunassa ja salilla liikkumassa.

Kun nyt vaan muistettaisiin tässä vapauden riemussa, että korona-aika ei ole vielä ohi. Maltti on valttia.

Muistetaan edelleen pestä käsiä, yskiä hihaan tai puhtaaseen nenäliinaan ja pitää turvaetäisyys. Ja sanoo Suomen sosiaali- ja terveysministeriö mitä tahansa kasvosuojuksista, niin ruuhkaisilla paikoilla ja julkisissa kulkuvälineissä ei niistä voi haittaa olla. Suojaudutaan ihan rohkeasti, kun siltä tuntuu.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset