fbpx
Kaupunkiuutiset

Kun tunteet pakahduttavat

SISKOKSET

Ohjaaja Hirokazu Koreeda

Pääosissa Haruka Ayase, Masami Nagasawa, Kaho, Suzu Hirose

Japanilainen ohjaaja Hirokazu Koreeda jatkaa perhekuvausten parissa, sillä hänen aiempi elokuvansa Isänsä poika (2013) kertoi synnytyssairaalassa vaihtuneista lapsista. Mangaan pohjaava draamaelokuva Siskokset pohtii myöskin perhesiteiden merkitystä.

Siskokset Sachi (Haruka Ayase), Yoshino (Masami Nagasawa) ja Chika (Kato) matkustavat isänsä hautajaisiin. Isästä heillä on vain kaukaisia muistoja, mutta kaiken nostaa pintaan heidän teini-ikäinen sisarpuolensa Suzu (Suzu Hirose), jonka he tapaavat ensimmäisen kerran hautajaisissa. Nähdessään Suzun yksinäisyyden, siskokset pyytävät häntä asumaan luokseen.

Elokuva kuvaa lempeästi ja rauhallisesti siskosten elämää vanhassa talossa suuren puutarhan keskellä Kamakuran merenrantakaupungissa. Jokaisen persoona tulee hyvin esille, vanhin sisar Sachi on ottanut äidin roolin. Puutarhan ja erilaisten ruokien kautta perhesiteet kasvavat ja muistot tulevat. Myös maisemat, arjen kuvaus ja japanilaisen naisen asema ovat esillä.

Siskokset on sympaattinen kasvutarina ilman mitään suurta juonta tai isoja käänteitä. Se on palanen elämästä ja sellaisen tulee aivan liki katsojaa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset