fbpx
Kaupunkiuutiset

Kun vuori sortuu

The Wave

Ohjaaja Roar Uthaug

Pääosissa Kristoffer Joner, Ane Dahl Torp, Jonaf Hoff Oftebro, Edith Haagenrud-Sandre

Geirangerinvuono on Norjan kauneimpia ja suosituimpia nähtävyyksiä. Sitä reunustavat vuorenseinämät ovat rapautuneet ja Åkerneset-vuoren oletetaan joskus romahtavan. Tästä seuraavan hyökyaallon uskotaan tuhoavan rantojen kylät. Tähän faktaan perustuu Roar Uthaugin katastrofielokuva The Wave.

Kristian (Kristoffer Joner) on työlleen omistautunut geologi. Juuri kun hän on perheineen muuttamassa Stavangeriin, hän huomaa pohjavesien oudon käyttäytymisen ja jää tarkkailemaan vuorta. Pahoja aavistuksia täynnä oleva Kristian kohtaa vastustusta, sillä turha hälytys karkoittaisi turistit. Muutto puolestaan aiheuttaa riitaa perheen kanssa.

Kun vuori sitten romahtaa, kaikki on sekaisin. Se juuri tekee elokuvasta luontevan, vaikka lajityypin kliseitä löytyy, kuten perheen eheytyminen katastrofin kourissa, angstisen teinipojan kasvaminen sankariksi ja ihmeelliset ihmepelastumiset. Silti The Wave on hyvä katastrofielokuva, sillä niin voisi todella tapahtua. Vaikka loppu on hiukan liian vauhdilla tehty, on alkupuolella hienosti hyödynnetty vanhaa arkistomateriaalia. Myös Norjan maisemista ja arkisesta elämästä on otettu kaikki irti.

 

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset