fbpx
Kaupunkiuutiset

Kunnanjohtajan haku loppusuoralla

Vauhti kiihtyy Hattulan uuden kunnanjohtajan hakuprosessissa.

Loppusuoralla kärjessä on kaksi ehdokasta, jotka työryhmä päätti kutsua soveltuvuusarviointeihin. Ehdokkaat ovat Lopen kunnanjohtaja Karoliina Viitanen ja Kauhavan kaupunginjohtaja Harri Mattila.

– He ovat niin sanotut kärkihakijat työryhmän mielestä. Valtuusto tekee kuitenkin lopullisen valinnan 11. marraskuuta. Kaikki hakijat ovat edelleen valintakelpoisia, jos he vain täyttävät ehdot ja haluavat edelleen olla mukana haussa, kunnanhallituksen ja työryhmän puheenjohtaja Kari Ventola muistuttaa.

Esimerkiksi Humppilan kunnanjohtaja Marko Järvenpää on vetäytynyt Hattulan kunnanjohtajan hakuprosessista. Kaikkiaan ehdokkaita on mukana vielä 28.

Ventola arvioi uuden kunnanjohtaja pääsevän tositoimiin aikaisintaan tammikuussa 2016.

– Valinnasta pöytäkirjan tekemiseen menee viikko. Sitten on vielä 30 päivän valitusoikeus, ennen kuin päätöksestä tulee lainvoimainen. Lisäksi katsotaan, millä aikataululla uusi kunnanjohtaja voi irrottautua vanhoista tehtävistään.

Ventolan mukaan uuden kunnanjohtajan tärkein tehtävä on aluksi tutustua kuntaan ja ajaa itsensä virkaan sisään muiden asioiden ohessa.

– Sote vyöryy koko ajan eteenpäin, siihen on kunnanjohtajan otettava kantaa. Tapetilla olevat pakolaiskysymykset koskevat myös Hattulaa. Siihen päälle vielä kunnan operatiiviset asiat, Ventola kiteyttää.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset