fbpx
Kaupunkiuutiset

”Kunnassa on sukellettu syvälle”

– Talouslukujen äärellä on peiliin katsomisen paikka, sanaili kunnanhallituksen puheenjohtaja Reijo Löytynoja sd. valtuustolle kevään viimeisessä kokouksessa.

Hän patisteli miettimään mitä on viime vuonna tehty oikein ja mitä väärin – parempaan on kuitenkin pystyttävä, ehkä palveluiden tuottamista entistä paremmin.

Valtuutettu Kalevi Ilmarinen sd pitää kunnan taloutta syväsukelluksena.

– Lähinaapureiden joukossa vain Janakkala teki negatiivisen tuloksen. Hän pohti, ovatko säästötavoitteet ja talouden tasapainottamisohjelma olleet ylimitoitettuja, kun ovat jääneet toteutumatta. Talouden tasapaino-ohjelman hautaaminen, mikä sekin on noussut esiin, vaatisi tilalle jotain.

MIkko Viskari sd. kuulutti uutta rohkeutta ajatteluun ja aikaa hankintojen miettimiseen.

Osmo Tokeensuu kesk. myönsi rehdisti nähneensä ”syyllisen” peiliin katsoessaan.

– Kunnassa tekninen puoli on äärirajoilla, sen sijaan perusturvassa on musta aukko.

Uusia yrityksiä Janakkalassa perustettiin viime vuonna kolme, toimintansa lopetti 50 yritystä. Valoa tunnelin päähän tuo valtuuston Janakkalan Teollisuusalueet oy:lle (JTA) myöntämä 1.68 miljoonan omavelkainen takaus.

Rakentaminen viime vuosina on kunnassa ollut vähäistä: Lupahakemuksia omakotitalolle 25, rivitalorakentamiselle kolme. Lupakäsittelyssä kerrostalolle on hakemus ollut viimeksi vuonna 2011.

– Tarvitaan edullisia vuokrataloja, ei nuoret ryhdy omakotitaloa rakentamaan. Edullisten vuokratalojen rakentaminen on aloitettava heti, tiivisti Marko Ojanen ps., ja jätti asiasta perussuomalaisten valtuustoaloitteen

Valtuutettu Mirja Pöhä kd. myötäili tarkastuslautakunnan puheenjohtajan, vihreiden Marja Oksasen ensi vuoden talousarviotavoitteiden yksilöintisuunnitelmia: ”Ettei jatkuvasti narskuteta juustohöylää.”

Vuoden 2015 tulos Janakkalassa oli negatiivinen, noin 850 000 euroa. Keskimääräinen työttömyysaste oli noussut 10,7 prosenttiin.

Tämän vuoden tulokseksi Janakkala on budjetoinut 1,9 miljoonaa miinusta.

Kevätkauden viimeisessä kokouksessaan valtuusto hyväksyi Ilveslinnan alueen kaavan ja hankesuunnitelman.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset