fbpx
Kaupunkiuutiset

Kunnostettu Kuumolatalo kutsuu

Janakkalan Jana ry:n omistama Kuumolatalo on nousemassa uuteen kukoistukseensa. Vuonna 1920 valmistunut ja Janan omistukseen sodan jälkeen Janakkalan Suojeluskunnan käytöstä päätynyt talo on matkan varrella kokenut monenlaista.

Nyt Kuumolatalon käytössä on keskitytty urheilutoimintaan ja sen tukemiseen. Vuonna 1990 perustettu kuntosali on kokenut ison remontin. Sen lattia on vahvistettu ja kaikki pinnat uusittu. Kuntosalilaitteita on korjattu ja uusittu, ja yläkertaan on nyt saatu myös sekä miesten että naisten pukuhuoneet.

Ammattilaisen johdolla ja osin talkoilla tehty remontti tulee parantamaan sekä Janan omien urheilijoiden että myös muiden kuntosaliasiakkaitten kuntoilu- ja harjoittelumahdollisuuksia. Janakkalan Janan valmennuspäällikkö on erittäin tyytyväinen uudistuksiin.

– Laitteiden paikat ovat suhteutettu huoneiden kokoon niin, että isompikin ryhmä pystyy harjoittelemaan yhtä aikaa samassa tilassa. Nyt eri huoneissa pystyy treenaamaan tiettyä lihasryhmää ja kulkeminen ympäri salia jää vähemmälle, Jari Kataja kertoo.

Ylläpito maksaa

Pian 100 vuotta täyttävä talo on aina ollut seuralle melkoinen menoerä, mutta nyt talon ylläpitoon tarvittavat varat saadaan pääosin kuntosalitoiminnasta sekä aikuisten ryhmäliikunnasta.

– Myös muulla toiminnalla, kuten salin vuokraamisella erilaisiin tilaisuuksiin on talouden kannalta oma merkityksensä, seuran puheenjohtaja Paavo Vilminko kertoo.

Talon nykyinen remontti alkoi parisen vuotta sitten, kun kaikki ikkunat vaihdettiin. Remonttiin saatiin avustusta Linnaseutu ry:ltä, mutta myös muuta tukea tullaan tarvitsemaan talon säilyttämiseen ja uudistamiseen.

Talon keittiö- ja kahviotilojen uudistamistakin on suunniteltu. Myös pesu- ja saunatilojen rakentamista alakertaan on mietitty.

– Nämä ovat kuitenkin kuntosaliremonttiin verrattuna jo huomattavasti riskialttiimpia investointeja, joten niistä päättäminen on vaikeampaa. Varsinkin, jos ne joudutaan toteuttamaan lainarahalla, Vilminko jatkaa.

Myös muut yhdistykset vuokraavat talon tiloja käyttöönsä. Jo perinteeksi alkavat muodostua sunnuntaitanssit, joita järjestävät vuorollaan mm. Liikkeellä Kaiken Ikää ry sekä Tykyset ry.

Kuumolatalon isoa salia vuokrataan myös yksityisille esimerkiksi juhlakäyttöön. Samoin kahviotilaa voi vuokrata erikseen.

Isossa salissa on myös kaksi sulkapallokenttää, joista toisessa voi pelata nelinpeliä. Sulkapallon pelaajille on tarjolla vakiovuoroja.

Janan keskus

Kuumolatalo on nyt selkeästi Janan toiminnan keskus. Siellä pidetään seuran tilaisuuksia ja myös yleisurheilujaoston toimisto on Kuumolatalolla. Talolla pystytään järjestämään myös joitakin urheilijoiden harjoituksia.

Talon isossa salissa järjestetään muun muassa Zumbaa, kahvakuulaa ja Step & Pump -ryhmäliikuntaa. Ryhmäliikuntatarjontaa pyritään kehittämään kysynnän mukaisesti.

Kuntosalikävijöille on mahdollista osallistua kuntosalicircuitiin, jolloin ryhmässä tehdään kiertoharjoittelua ammattilaisen johdolla. Kuntosalilla on myös tarjolla Cross Circuitia, joka yhdistää toiminnallisen harjoittelun ja kovan rasituksen niin, että koko keho ehditään käydä treenissä läpi.

Uutuutena Kuumolatalolla on nyt tarjota myös Personal Trainer -palvelua. PT-palvelu sisältää henkilökohtaisia tapaamisia valmentajan kanssa, suunnittelua, käytännön harjoittelua, valvontaa sekä motivointia.

Lisätietoa www.janakkalanjana.fi.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset