Kaupunkiuutiset

Kunto kohoaa Goodmanissa

Joukko senioreita kävelee ja kuntoilee jälleen tiistaiaamuisin yhdessä pitkin kauppakeskus Goodmanin käytäviä. Heitä johdattaa Foreverin personal trainer Heli Lehtinen.

Seniorikävelyt aloitettiin vuosi sitten. Alkuun mukaan tuli muutama osallistuja, ennen kesätaukoa heitä oli jo parikymmentä. Ryhmässä on mukana sekä naisia että miehiä.

Yksi vakijoukkoon kuuluvista on Heimo Karjalainen.

– Kävin täällä kevättalven ajan, ja nyt oikein odotin, koska kävelyt taas alkavat. Varsinkin sateisella ilmalla kauppakeskus on hyvä paikka liikkumiselle. Parasta seniorikävelyissä on sen monipuolisuus. Kävelemisen lisäksi välillä venytellään ja jumpataan, mikä tekee hyvää selälle, vatsalle ja jaloille, hän kehuu.

Goodman ja Forever kutsuvat kaikkia senioreita nauttimaan turvallisesta liikunnasta, johon eivät kelit vaikuta. Jokaiseen kävelyyn kuuluu lihaskuntoharjoituksia ja loppuvenyttely. Ainakin tänä tiistaina ennen liikkeelle lähtöäkin hieman venyteltiin, kun muun muassa lonkankoukistajalle annettiin kyytiä esiintymislavan reunaan nojaten.

Kauppakeskuksen johtaja Eeva Jauro ja markkonointiassistentti Virve Hannukka toivottivat syksyn ensimmäisen seniorikävelyyn osallistujat tervetulleiksi ja kertoivat, että muutamat myymälät olivat varanneet kävelijöille maistiaisyllätyksiä matkan varrelle.

Ohjaaja Heli Lehtinen kuvailee senioreiden kauppakeskusliikuntaa peruskävelyksi, jonka välissä tehdään lihaksia vahvistavia liikkeitä. Kerralla kävellään reippaat kaksi kilometriä. Matkan pituus riippuu siitä, miten paljon välillä pysähdytään lihaskuntoharjoituksia varten.

Lehtisen mukaan seniorit tykkäävät kävelyistä ja ovat antaneet niistä hyvää palautetta.

– Kun ikää tulee lisää, kehoa avaavat liikkeet ovat hyväksi. Monissa senioreissa näkee myös, miten he ovat kehittyneet, varsinkin punnerruksissa sen huomaa, Lehtinen kertoo.

Viime kevään aurinkoisina päivinä Lehtinen johdatti kävelijät myös raittiiseen ilmaan. Silloin kierrettiin kauppakeskusta ympäri ulkoapäin.

Seniorikävely on osallistujille maksuton. Mukaan toivotaan vain rennot, liikuntaan sopivat vaatteet ja mahdollisesti juomapullo. Ryhmä kokoontuu tiistaisin kello 9 Goodmanin Tähtiaukion lavan vieressä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset