Kaupunkiuutiset

Kuntoilua tanssiaskelin

Lavatanssit taipuvat nyt myös jumppasalien askelkuvioihin jytkyttävän discomusiikin rinnalle. Suomalaisten kehittämä ja lisenssoima ”lavis” perustuu lavatanssiaskeleiden ja kuntojumpan välimuotoon.

– Osallistujan ei tarvitse osata ensimmäistäkään tanssiaskelta osallistuakseen lavistunnille. Jokainen tanssii yksin, joten naapurin varpaita ei tallota. Hikeen pääsee silti takuuvarmasti, turenkilaisen My Line kuntosalin lavisohjaaja Jenni Mälkki vakuuttaa.

Hämeenlinnan seudulla on vasta muutamia koulutuksen hankkineita lavisohjaajia, koko valtakunnassakin vain noin sata.

Pari viikko sitten Turengissa käynnistyneet lavistunnit vetivät heti ryhmät täyteen. Aamupäivän tunnilla oli pääosin varttuneempaa väkeä, mutta mukana jumppasi myös 18-vuotias Petra Talja.

– Tämähän oli paljon hauskempaa kuin odotin. Tulevan varmasti uudelleenkin, Petra Talja nauroi. Hän käy kuntosalilla muutenkin säännöllisesti, mutta laviksesta tuli nyt uusi lisä liikkumiseen.

Laviksen suosioon vaikuttaa osaltaan myös lavatanssibuumin jatkuminen Suomessa.

Kotimaista musiikkia

Laviksen yksi oleellinen piirre on, ettei siihen kuulu niveliä rasittavaa iskutusta, jos tanssija ei välttämättä itse niin halua. Tanssin tapaan liikunta on pehmeämpää.

– Mutta silti varmasti kuntoa nostattavaa, Jenni Mälkki vakuuttaa.

Tanssiin kuuluva ryhdikäs asento on jo sinällään kaikille perusasia. Laviksessa se korostuu. Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja kuten humppaa, jenkkaa, valssia, rock/jivea ja sambaa.

– On ihan osallistujasta itsestään kiinni, miten kovalle rasitukselle keho joutuu. Voi vetää vaikka ”raivolla” tai tunnin voi vaikka ”kävellä” läpi, jos ei osaa tanssiaskelia. Sen vuoksi tämä sopii hyvin myös kuntoilun alkuvaiheessa oleville sekä liikuntarajoitteisille.

Lavis on tavallaan aerobiciä, mutta rakennettu perinteisen suomalaisen tanssimusiikin pohjalle. Erityistä lihaskunto-osuutta ei kolmen vartin tunnin kestävä harjoitus sisällä, vaan ne sisällytetty liikuntatunnin sisälle.

– Tässä tehdään aivan kuin huomaamatta monenlaisia lihasharjoitettu loppuvenyttelyä myöten.

Lavistunti päättyy aina valssiin. Aivan kuin lavatansseissa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset