Kaupunkiuutiset

Kuntosali ja hieronta uutta

Jyrätien liikuntahalliin on kehittynyt uutta vireyttä, kun hallin yhteydessä aloitti syksyllä toimintansa uusi kuntosali. Hieroja aloittaa puolestaan aivan näinä päivinä vastaanottonsa liikuntahallin tiloissa. Sali on avoinna melkein ympäri vuorokauden.

Hämeenlinnan kantakaupungin länsipuolen ainoa kuntosali pystyy laajentamaan toimintaansa myös arkipäivien päivätuntien sekä viikonlopun jumppatunneille, jos kävijöitä riittää.

– Arkisin hallitilat on käytännössä loppuun varattuja iltapäivällä kello 15:stä eteenpäin. Päivätunneille on nyt tilaa, kun Nummen koulu ei käytä hallia liikuntatilanaan, Jyrätien Liikuntahallit Oy:n toimitusjohtaja Erkki Kotro sanoo. Uuden kouluratkaisun vaikutuksia ei ole tiedossa.

Iltatunnit täyttävät sulkapalloilijat. Suurin osa yhdeksästä pelikentästä on varattu vakiovuorolaisille, mutta pelaamaan pääsee myös satunnainen kävijä.

Kuntosali ja hieroja tulivat

Vuonna 1993 rakennettu 1600 neliön suuruinen hallirakennus muutti hieman sisäistä ilmettään syksyllä, kun Kristiina ja Rauno Pirisen pyörittämä nykyaikainen kuntosali aloitti toimintansa. Sali on käyttäjilleen avoinna kello 5–24, joten sopivasta harjoitteluajankohdasta treenaaminen ei ainakaan jää kiinni.

– Meillä ei ole pakkojäsenyyttä, joten jokainen saa valita itselleen parhaiten sopivan käyntitahdin, Rauno Pirinen kertoo.

Salilla saa myös henkilökohtaista ohjausta.

– Kuukausimaksu sisältää personal trainer-opastuksen, joka auttaa aloittelijaakin pääsemään hyvin sisälle harjoitteluun. Meidän toiminta-ajatuksemme on muutenkin se, että tänne voi tulla harjoittelemaan kuka tahansa kuntoon, ikään ja sukupuoleen katsomatta, Kristiina Pirinen painottaa.

Hän on toiminut erilaisten kuntojumppien ohjaajana jo pitkään. Ryhmäliikunnan aloittaminen Jyrätien hallissa on myös mahdollista, jos kiinnostuneita löytyy riittävästi.

– Pystymme järjestämään isossa hallissa päiväsaikaan ja viikonloppuisin ryhmäliikuntaa. Aloitamme perusjumpparyhmällä, jossa voi harjoitella kuka tahansa. Perusjumppa ei vaadi erikoistaitoja tai -osaamista. Se on kunnon kohennusta kaikille, Kristiina Pirinen sanoo.

Liikuntahallin uusiin palveluihin kuuluu myös hierontapalvelut, kun perinteisen hierojakoulutuksen sekä urheiluhierojakoulutuksen saanut Pasi Törmi aloittaa vastaanoton liikuntahallissa.

– Kaupungin tällä laidalla ei ammattimaisia hierojiakaan ole kovin montaa, joten palvelu paranee siltä osin, Pasi Törmi sanoo uudesta toimitilastaan.

Törmin vastaanotto toimii ajanvarauksella joustavasti myös ilta-aikoina.

Jousiampujat tyytyväisiä

Hämeenlinnalainen jousiampujaseura Nuoli-Haukat on joutunut vuosien varrella vaihtamaan usein harjoituspaikkaa, kun sopivaa paikka ei tahtonut löytyä. Nyt kotipesä on Jyrätiellä.

– Tämä on meille oikein asiallinen tila. Kun talvella sisäradalla ammutaan normaalisti 18 metrin matkalta, niin mitat riittävät hyvin, Nuoli-Haukkojen puheenjohtaja Seppo Kymäläinen sanoo.

Harrastajia sopii edelleen mukaan.

– Täällä voi käydä ilmaiseksi kokeilemassa meidän lauantaivuoron aikana. Seuralla on jousia ensikosketuksen saamista varten, omia välineitä ei uuden harrastajan tarvitse heti hankkia, Kymäläinen lupaa.

Tutustumiseen pyydetään ilmoittautumaan ajoissa Seppo Kymäläiselle (puh. +358 405161814).

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset