fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Kuntosaliketju rantautui Hämeenlinnaan

Kotimainen Kuntokeskus Liikku perusti salit Hätilään ja Tiiriöön.
Hätilän kuntokeskuksen avajaispäivänä 4. marraskuussa paikan päällä kävi mukavasti väkeä tutustumassa tiloihin ja välineisiin. Kuva: Johanna Riihijärvi
Hätilän kuntokeskuksen avajaispäivänä 4. marraskuussa paikan päällä kävi mukavasti väkeä tutustumassa tiloihin ja välineisiin. Kuva: Johanna Riihijärvi

Kuntokeskus Liikku perusti Hämeenlinnaan kaksi uutta toimipistettä. Ketju avasi uuden salin Hätilään Viipurintielle viime viikon maanantaina. Toista kuntokeskusta Tiiriön Pitkätanhuankadulla remontoidaan parhaillaan. Paikan on tarkoitus avautua viimeistään tammikuussa.

Liikku Hätilä on ketjun 26. kuntokeskus.

– Vuonna 2010 perustimme Ouluun ensimmäisen kuntokeskuksen ja silloin tämä oli uusi konsepti. Tavoitteenamme on avata joka vuosi 12 uutta kuntokeskusta ja tähtäimessä on saada kaikkiaan 50–60 salia eri puolille Suomea. Hämeenlinnassa on jo useita kuntosaleja, mutta koimme, että meille on tilaa ja käyttäjiä löytyy, Kuntokeskus Liikku Oy:n toimitusjohtaja Johanna Riihijärvi kertoo.

Hämeenlinnaan ketju on pyrkinyt jo jonkin aikaa, mutta vasta nyt löytyivät sopivat vuokratilat.

– Haimme tiloja, joissa on vähintään tuhat neliötä, tilaan tulee luonnonvaloa eikä se ole sokkeloinen. Lisäksi lähistöllä tulee olla ilmaista parkkitilaa.

13 prosenttia suomalaisista hikoaa salilla

Oululainen Riihijärvi on ideoinut konseptin yhdessä miehensä, entisen jääkiekkoilijan Heikki Riihijärven kanssa. Jokaisessa Liikussa on runsaasti lämmittelylaitteita, kattavasti varusteltu laite- ja vapaapainoalue sekä tilaa kehonhuollolle. Ilmanvaihtoon ja sisustukseen on saleissa kiinnitetty erityistä huomiota.

– Kun hahmottelimme ensimmäistä kuntokeskusta, mietimme tarkkaan, millainen on käyttäjän näkökulmasta aidosti hyvä kuntosali. Saleissamme on saksalaiset ja amerikkalaiset laitteet, jotka sopivat vaativampaankin harjoitteluun.

Riihijärven mukaan alalla mietitään kohderyhmiä nykyisin ihan eri lailla kuin kymmenisen vuotta sitten.

– Esimerkiksi meillä ei ole ryhmäliikuntatunteja, ja aivan samantyyppistä salia Hämeenlinnassa ei ole. Suomessa 13 prosenttia väestöstä käy kuntosaleilla, kun Ruotsissa 21 prosenttia. En koe, että me alan toimijat kilpailisimme keskenämme, vaan haasteena on saada ylipäänsä enemmän ihmisiä kuntosaliharjoittelun pariin.

Valmentaja ohjaa

Ketjun kuntosalit työllistävät alueen yrittäjiä, kuten henkilökohtaisia valmentajia sekä siivous- ja vartioitialan yrityksiä, ostamalla heiltä palveluja. Palveluntarjoajat toimivat omien yritystensä kautta, muuta toimintaa operoi osakeyhtiö.

– Kaikki avustavat toiminnot on automatisoitu kulujen minimoimiseksi. Esimerkiksi jäseneksi liittyminen tapahtuu netin kautta, näin valmentajat voivat keskittyä ihmisten kohtaamiseen.

Kuntosaliketjun jäsenten keski-ikä on 35 vuotta, miehiä ja naisia on yhtä paljon. Jäseneksi voi liittyä ja jäsenyyden irtisanoa koska vaan. Jäsenille kuntokeskus on auki vuoden jokaisena päivänä kello 5–23.

Ennen liittymistä salia on mahdollista kokeilla ilmaiseksi. Tutustumisajat ovat joka viikko maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin aina kello 16–19, jolloin paikalla on myös valmentaja.

– Meillä käy paljon aloittelijoita, joten kynnys on pidetty matalana ja liittymispäätös on riskitön.

Kuntokeskus Liikku Oy

Oululaisten Johanna ja Heikki Riihijärven ideoima ja perustama.

Kuntokeskus Liikku Oy:n omistavat yrityksen toimiva johto sekä terveys- ja hyvinvointialan konserni COR Group.

Ensimmäinen Kuntokeskus Liikku avattiin Oulussa vuonna 2010.

Liikku-kuntokeskuksia on 26 eri puolilla Suomea.

Kuntokeskuksen jäsenmäärä on noin 25 000.

Yritys on 100-prosenttisesti kotimainen.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset