Kaupunkiuutiset

Kuorot pyhäinpäivän hengessä

Kanttori Ismo Savimäen johtamia rakastettuja kuoroja on mahdollisuus kuulla konsertissa Hämeenlinnan kirkossa 30.10. Ohjelmisto koostuu pyhäinpäivän hengessä kuolemasta ja luopumisesta mutta ennen kaikkea iankaikkisuudesta ja toivosta. Musiikissa liikutaan negrospirituaaleista ja kevyen musiikin klassikoista Mozartiin.

Konsertin alkupuolella esiintyvät yhdessä Hämeenlinnan poikakuoro ja tyttökuoro Aurorina. Heidän laulamanaan kuullaan muun muassa Paul Simonin Bridge over troubled water ja Leonard Cohenin Hallelujah sekä tutut spirituaalit Swing low ja Amazing grace. Konsertin toisella puolella Vanajan kamarikuoro esittää kaksi osaa W. A. Mozartin Requiemista sekä muun muassa spirituaalit Deep river ja Wondrous love.

Ismo Savimäki saattelee kuoronsa samalla tauolle jäädessään puoleksi vuodeksi virkavapaalle kanttorin tehtävistä. Virkavapautensa aikana hän kirjoittaa lapsi- ja nuorisokuorojen kuoronjohdon oppikirjaa. Työhönsä hän on saanut Suomen Kulttuurirahaston Hämeen rahaston apurahan.

Konsertissa kerätään kolehti lasten ja nuorten musiikkitoiminnalle.

Sanctus – pyhäinpäivän lauluja Hämeenlinnan kirkossa torstaina 30.10. klo 19. Vapaa pääsy.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset