fbpx
Kaupunkiuutiset

Kuorot soivat Janakkalassa

Maaliskuu on jo 28. kertaa monipuolisen musiikkitarjonnan juhlaa Turengissa, Kiipulassa, Pyhän Laurin kirkossa ja Tervakoskella. Mukana on kansanmusiikkia, runoja, kuorolaulua ja tangoja sekä ainutkertainen syntymäpäiväkonsertti.

– Ohjelmistoa suunnitellessa esiin nousi ajankohtaisia asioita ja linkityksiä paikallisuuteen, taiteellinen johtaja Reijo Ahonen sanoo.

– Tärkein kriteeri meillä on laadukkuus, mutta haluamme tuoda yleisön eteen myös hieman tavallisuudesta poikkeavia esityksiä ja nousevia ryhmiä tai taiteilijoita.

Konserttien sarjan aloittaa Kiipulan Kustaanhovissa kansanmusiikkiyhtye Rönsy. Helmi Camusin, Maija Kauhasen ja Kaisa Ristiluoman kokoonpanon ohjelmisto pohjaa perinteiseen kansanmusiikkiin, joka kuitenkin omien sävellysten ja sovitusten avulla hyppii raja-aitojen yli niin popin kuin klassisenkin puolelle.

Turengin liikuntahallin konsertissa esiintyy janakkalalaiset vuonna 2013 lumonnut Guardia Nueva, jonka solisteina ovat tällä kertaa tangokuninkaalliset Arja Koriseva ja Teemu Roivainen.

Guerdia Nueva on kokkolalainen tango- ja viihdeorkesteri, jonka musiikilliset juuret ovat iskelmässä sekä suomalaisessa ja argentiinalaisessa tangossa.

Korkeatasoiset kuorot ovat vahvasti tapetilla tämän vuoden ohjelmistossa. Tervakosken Seuratalon Kinossa esiintyvä Musta lammas on musiikin ammattilaisten muodostama rytmimusiikkikuoro, jota johtaa Ida Olsonen. Kunnianhimoinen ryhmä on tullut tunnetuksi erityisesti a cappella -osaamisestaan ja Musta lammas voittikin viime vuonna kansainvälisen kuorokilpailun Aarhusissa.

Taisto Wesslinin ja Perttu Hietasen Vesa-Matti Loirille säveltämät Eino Leinon runot saavat uuden elämän kuoron tulkitsemana. Open Voice ja Eija Ahvo esittävät näitä rakastettuja kappaleita sekä Edith Södergranin runoja Etsijä-konsertissa Janakkalan kirkossa.

– Merzi Rajala teki kuorosovitukset, jotka olivat niin puhuttelevia, että niihin haluttiin vähän draamaa mukaan, kuorossa laulava Katariina Linna kertoo.

– Onneksemme Eija Ahvo innostui ideasta ja lähti ohjaamaan. Etsijän kantaesitys oli viime lokakuussa Helsingin Musiikkitalossa. Kuoromme koostuu opettajista, jotka tulevat ympäri Suomea. Mukana on 2 laulajaa Janakkalasta ja 2 Hämeenlinnasta.

Musiikkipäivien hallitukseen kuuluvan Jussi Rämön 60-vuotispäiviä juhlitaan ilmaiskonsertissa perinteikkäässä Kuumola-talossa. Soittaminen on kuulunut miehen elämään pikkupojasta lähtien, vaikka leipätyö onkin ollut muualla. Vuosiin on mahtunut monenlaisia kokoonpanoja rockbändeistä pelimanniyhtyeisiin ja tanssiorkestereihin.

– Olen amatöörimuusikko, joka on 20 vuotta tehnyt keikkoja rahasta, mutta nykyään lähden esiintymään vain, jos kotoa tullaan hakemaan, Rämö tuumailee.

– Minun oli tarkoitus järjestää syntymäpäiväkonsertti jo 10 vuotta sitten, mutta vaimo sai sen estettyä. Kun tulin mukaan yhdistykseen, ajattelin, että nyt on oikea aika.

Tanssimusiikkia aikuiseen makuun esittävät juhlakalun rinnalla Hattulan Viihdesoittajat, Heimo Ketola ja Laura Tikka. Konsertin juontaa Raimo Salo.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset