fbpx
Kaupunkiuutiset

Kursseilta haetaan vastapainoa kiireelle

Vanajaveden opiston kursseille on ilmoittautunut jo yli 11 000 opiskelijaa ja harrastajaa.

Rehtori Outi Itäluoma on pannut merkille, että kiinnostus kansalaisopisto-opiskelua kohtaan on nykyään suurempi taajamissa kuin niiden ulkopuolella, vaikka tarjontaa olisikin:

– Vanajaveden opisto haluaisi kuitenkin pitää kansalaisopiston lähipalveluna, koska se on usein viimeinen julkinen palvelu, mitä kylillä on enää jäljellä.

Opistossa on tarjolla kaikkiaan yli tuhat kurssia. Valikoimassa on muun muassa kieliä, tietotekniikkaa, liikuntaa, tanssia, musiikkia, kuvataiteita, käsitöitä, musiikkia, kirjallisuutta, teatteria ja järjestyksenvalvontaa.

– Ensimmäiset kurssit ovat jo käynnistyneet, mutta niillekin ehtii vielä hyvin mukaan. Lisäksi uusia kursseja alkaa pitkin vuotta, tiedottaja-koulutussuunnittelija Mikko Itävaara sanoo.

Itävaaran mukaan eri ainealueilta peruuntuu aina joitain kursseja.

– Yhtenä vuonna kurssi saattaa kerätä hyvin osallistujia, mutta seuraavana sitten ei. Aina kysyntää ei pysty ennakoimaan.

Suosituimpiin lisää kursseja

Opiston liikunta-, tanssi- ja sirkuskurssien suosio näyttää jatkuvan. Suosituimpia ovat pilates, vesijumppa, kuntosalit ja joogat, tansseissa latinalaistanssit.

– Ihmiset haluavat pitää itsensä kunnossa ja virkeänä, ei kai siihen muuta selitystä ole, apulaisrehtori Kari Koski arvelee.

Mikko Itävaaran mielestä taas koko kansalaisopiston tarjonta tarjoaa vastapainon kiireiselle työelämälle:

– Liikunnassa myös mieli rentoutuu ja toisaalta uusia asioita oppiessa, oli se sitten kieliä, kirjoittamista tai tietotekniikkaa, elämään tulee uutta virtaa. Ja mikä sen voimauttavampaa kuin kehittyä harrastuksensa parissa.

Naisen ääni -kirjoittajakurssille ja InDesign -taittokurssille on perustettu rinnakkaiskurssit suuren suosion vuoksi. Lisäkurssi perustettiin myös espanjan alkeisiin kahden ohjelmassa olleen rinnalle. Uusille kursseille mahtuu jälleen opiskelijoita.

VOPin käsityökursseista suosittuja ovat olleet muun muassa kurssit Taivuta ja puno koivunrisuista sekä Lahjapakkauksia kierrätysmateriaaleista. Varsinkin käsitöissä ja kuvataiteissa on useita lyhytkursseja pitkin vuotta.

– Materiaalien kierrättäminen ja luonnonmateriaalien käyttäminen on päivän juttu, käsityön suunnittelijaopettaja Marjo Ritamäki kertoo.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset