Kaupunkiuutiset

Kurssi kuvan käytöstä asiakaspalvelussa

Hämeen kesäyliopisto järjestää kurssin kuvan ja myös kuvataiteen käytöstä välineenä asiakastyössä. Kohderyhmä ovat erityisesti neuvonta-, ohjaus-, hoito- ja muuta asiakastyötä lasten, nuorten, aikuisten tai ikääntyvien kanssa työtään tekevät. Koulutus tarjoaa teoreettisen tietopohjan kuva- ja kuvataidemenetelmien käytöstä asiakastyössä sekä käytännön valmiuksia soveltaa ko. menetelmiä omassa työssä yksittäisten asiakkaiden ja ryhmien kanssa.

Kurssi soveltuu esimerkiksi työnohjaajille, terapeuteille, valmentajille, opinto-ohjaajille, lastensuojelun työntekijöille, erilaisissa hoito- ja sosiaalialan ammateissa toimiville sekä soveltuvaa asiakastyötä esimerkiksi järjestöissä tekeville. Koulutus on tarkoitettu oman työn ohessa opiskeluksi tai omaan ammatilliseen kehitykseen liittyen.

 

Kurssin kouluttaja on kuvataideterapeutti, työnohjaaja (STOry), taidefilosofi (FM), tohtorikoulutettava Johanna Wahlbeck. Hän sanoo, että kuvan kautta voidaan saada kirjaimellisesti näkyviin enemmän kuin sanoin.

– Kuvallisen työskentelyn avulla voidaan piirtää tavoitteet ylös, voidaan tarkentaa mielikuvia ja toiveita, ja kommunikoida myös silloin kun asiakas on vaitonainen tai jopa puhumaton. Kuvan ja kuvataiteellisten menetelmien käyttö soveltuu myös ihmisille, jotka eivät ole aiemmin piirtäneet paljoa. Kouluttaja opastaa käytännön esimerkein kuvataiteen menetelmien käyttöön. Kuvallinen työskentely tuo nopeasti esille syvällisiä, myös henkilökohtaisia, asioita. Tämän vuoksi herkkyys kuvan käytössä on kaikessa asiakastyössä erityisen tärkeää, suhteessa sekä asiakkaaseen että työskentelyraameihin. Kuvan käyttöä opetellaan koulutuksessa sekä oman työskentelyn että ammatillisten esimerkkien avulla.

Koulutus järjestetään 2.9.–9.12. Siihen kuuluu kuusi lähiopetuspäivää (48 tuntia), lisäksi omaan työhön liittyviä kehittämistehtäviä (33 tuntia), 3 op. Lähiopetus lauantaisin: klo 9.30–16.30 Hämeenlinnan Verkatehtaalla. Ilmoittautuminen on 21. elokuuta mennessä.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset