fbpx
Kaupunkiuutiset

Kustaanpäivän suvisoitto kaikuu Hauhon kirkossa

Kulttuurituottaja Hauhon Rouwasväenyhdistys eli Rouwis juhlistaa viisitoistavuotista toimintaansa tuomalla jokaiselle kesäkuukaudelle pitäjän vilkasta kulttuuritoimintaa täydentävän tapahtuman. Alkupalaksi on katettu Kustaanpäivän suvisoitto Hauhon keskiaikaisessa kirkossa ensi maanantaina.

Konsertissa esiintyy Hämeenlinnan kaupunginorkesteri, jota johtaa Lauri Haapanen. Solistina on viulisti Linnea Hurttia, joka on valmistunut musiikin maisteriksi sekä Sibelius-Akatemiasta että Hannoverin musiikkikorkeakoulusta. Vuonna 2008 Hurttia voitti ensimmäisen palkinnon Tallinnan kansainvälisessä viulukilpailussa, jossa hänet palkittiin myös parhaasta Paganinin kapriisin esityksestä. Ohjelmiston säveltäjänimiä ovat Vivaldi, Tartini, Leclair ja Vitali.

– Linnea Hurttia soittaa peräti neljä viulukonserttoa samassa konsertissa, mikä ei ole aivan tavallinen asia, orkesterin intendentti Markku Jokinen kertoo.

– Kapellimestari Lauri Haapanen taas on viime aikoina yhä tunnetummaksi tulevan uuden Jorma Panula -akatemian vetäjä, jonka kanssa meillä on enemmänkin yhteistyötä tulossa.

Orkesterissa soittaa tällä kertaa kokonainen jousikvartetti varusmiessoittokunnasta: Mikael Stoor ykkösviulussa, Totti Hakkarainen kakkosviulussa, Arttu Nummela alttoviulussa ja Oskari Pirttimaa sellossa.

Stoor on valmistunut Lontoosta Royal College of Music -korkeakoulusta, Hakkarainen on Sibelius-Akatemian solistisen viulunsoiton opiskelija Sibeliuksen sukulaisen Jaakko Ilveksen johdolla, Nummela on Helsingin konservatorion opiskelija ja Pirttimaa Turun Musiikiakatemian opiskelija.

– Tällaiset vahvistukset ovat kaupunginorkesterille hyvin arvokasta soittaja-apua, jolle haetaan syvennystä ja vahvistusta myös jatkossa, Jokinen sanoo.

Noin tunnin kestävässä konsertissa ei ole väliaikaa. Lippujen ennakkomyynti on hotelli Emiliassa. Hämeenlinnan seudun taideyhdistys järjestää edestakaisen bussikuljetuksen, joka lähtee Wetterhoffin edestä klo 18. Paikan voi varata soittamalla numeroon 050-3543 823 tai sähköpostilla osoitteessa sirkus.mattila@elisanet.fi.

Kustaanpäivän suvisoitto ma 6.6. klo 19 Hauhon kirkossa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset