Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Kuukauden taiteilijan Heikki O. Jokisen akvarelleissa on näkymiä tutuilta kulmilta

Heikki O. Jokinen esittelee työhuoneessaan juuri valmistunutta maalausta “Näkymä Kustaa III:n kadulta”, joka on yksi vastavalmistuneesta 16 kuvan teossarjasta. Kuva: Heikki O. Jokisen albumi
Heikki O. Jokinen esittelee työhuoneessaan juuri valmistunutta maalausta “Näkymä Kustaa III:n kadulta”, joka on yksi vastavalmistuneesta 16 kuvan teossarjasta. Kuva: Heikki O. Jokisen albumi

Taiteilijaseuran kuukauden taiteilija helmi-huhtikuussa on Heikki O. Jokinen. Taiteilijan juuri valmistuneesta laajasta tussi-akvarellisarjasta on Cafè Laurellilla helmikuun alusta lähtien esillä kuusi sekatekniikalla tehtyä kuvaa kotikaupungin tutuilta kulmilta.

Jokinen on kuvannut synnyinkaupunkinsa kulmia ja näkymiä jo usean vuoden ajan.

– Kun pysähtyy välillä kiireensä keskellä katselemaan ympärilleen, näkee tutun ympäristön uudessa valossa, sen yksityskohtien kauneuden ja viehättävyyden. Kaupungin vielä jäljellä olevat hienot vanhat rakennukset ja etenkin vanha keskiaikainen linna ympäristöineen riemastuttavat suuresti ja saavat sivellinkäden syyhyämään, taitelija kuvailee.

Pikkukaupungin idylli kiehtoo

Hämeenlinnassa Jokista viehättää juuri sen pienuus ja tietty maalaismaisuus. Hänelle kaupunki edustaa rauhallista, kiireettömän tuntuista pikkukaupungin idylliä kauniin vesistön rannalla, vieläpä upealla linnamaisemalla koristeltuna.

– Ymmärrän, että nuoremmilla työssä kiinteästi mukana olevilla kaupunkilaisilla on erilaisia visioita. Mielestäni kuitenkin tämä sopiva koko tänne väkeä vetää hektisten metropolien puristuksesta. Kun linja-auto- ja junayhteydet ovat kunnossa, myös Helsingin ja Tampereen kulttuuririennot ovat hienosti ulottuvilla. Väen lisääntyessä leppoisa iloinen pöhinä valtaa taas kaupungin keskustan.

Jokinen on koulutukseltaan Ateneumin ja Mainosgraafikkojenkoulun käynyt graafinen suunnittelija ja akvarellitaiteilija. Hänen töitään on myynnissä myös Taidelainaamossa Galleria Koneen yhteydessä.

Heikki O. Jokisen Vaikutelmia tutuilta kulmilta -näyttely Cafè Laurellilla 1.2.–30.4.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

19.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

22.9.2020