Kaupunkiuutiset

Kuulumisia Hattulasta

Rahkoilan koulun lakkautus, lapsiperheiden kuntalisän leikkaaminen sekä vanhustenkeskuksen rakennuttaminen. Ne eivät olleet helppoja päätöksiä ja kahdessa ensimmäisessä olisin toivonut tuloksen olevan aivan toisenlainen. Tätä soppaa on valtio vielä hämmentänyt omalta osaltaan sote-uudistuksella, joka mielestäni vaikuttaa jo nyt siltä, että kustannukset tulevat karkaamaan käsistä. Puhumattakaan vaikutus mahdollisuuksista, jotka tippuvat lähelle nollaa. Viimeksi tällä viikolla uutisoitiin sote-uudistuksesta: pelkkä palkkojen harmonisointi saattaa syödä uudistuksella kaikki saavutetut säästöt! En usko että monikaan terveydenhuollon alalla suostuisi palkkojen alentamiseen, itse en ainakaan.

Pälkäneentien sulkeminen siltaremontin ajaksi. Siinä riittää Hattulalaisilla riemua ensi vuonna, kun jo nyt ajoittain Hattulantie ja sen risteykset ovat ruuhkautuneita. Viimeksi tällä viikolla on saatu lehdestä lukea pyöräilijän loukkaantuneen yhdessä tämän tien risteyksistä. Kunnanhallitus on pyytänyt ELY-keskukselta tarkempia selvityksiä siitä, miten liikenteen sujuvuus taataan, kun Pälkäneentien liikenne ohjataan Parolan taajaman läpi. Enemmän minua huolestuttaa turvallisuus tällä tiellä! Tarvitseeko aina sattua vakava onnettomuus, jotta asiat saadaan kuntoon. Kinnalantien ja Hattulantien risteykseen on ehdotettu jo vuosia sitten rakennettavaksi liikenneympyrä ja viimeksi viime vuonna ehdotettiin risteyksen muuttamista liikennevalo-ohjatuksi. Risteys vaan vieläkin seisoo entisellään. Itse käytän tätä risteystä useita kertoja päivässä, ja voin sanoa, että jo näillä liikenne määrillä risteys on sekä ruuhkautunut että vaarallinen.

Viime keväänä varhaiskasvatuksessa tehtiin käsittämätön päätös: Siirrettiin pienten (2–3 v.) molemmat kerhoryhmät Pappilanniemeen. Aiemmin toinen niistä toimi Parolan keskustassa. Miten perheet saavat lapsen kerhoon, jos ei autoa ole käytettävissä. Perheessähän yleensä toinen käy työssä ja hyvin usein siihen valitettavasti tarvitaan sitä perheen ainoaa autoa. Entäpä ne kenellä ei ole autoa laisinkaan. Pelkään, että nämä lapset eivät pääse kerhoon, koska matka apostolinkyydillä on yksinkertaisesti liian pitkä keskustan alueelta Pappilanniemeen saakka pienen lapsen saati useamman lapsen kanssa. Kyllä tarjottavat palvelut, kun on kyse useammasta ryhmästä, pitäisi olla tasapuolisesti sekä Parolassa että Pappilanniemessä. Mitään järkevää selitystä tälle siirrolle en ole vielä tähän päivään mennessä saanut.

Onpas positiivisiakin uutisia saatu. Valtion avustuspäätökset ovat tulleet ja Hattulan kunta on saanut 1,5 milj. euron avustuksen monitoimikoulun rakentamiseen. Mielestäni merkittävä tuki valtiolta näin pienelle kunnalle. Nyt mielenkiinnolla odotan tarjouskilpailun päättymistä ja hintalappua koko projektille. Tämän koulun ja liikuntahallin saaminen vuosien odottamisen jälkeen on mahtavaa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset