Kaupunkiuutiset

Kuumasaksileikkauksella elinvoimaa latvoihin

Parturi-kampaaja Netta Mäkinen on toistaiseksi ainoa kampaaja Hämeenlinnassa, joka leikkaa hiuksia kuumasaksilla. Parturi-kampaamo Rootzissa Kasarmikadulla vuokratuoliyrittäjänä työskentelevä Mäkinen kiinnostui kuumasaksileikkauksesta kolmisen vuotta sitten.

– Kuulin venäläissyntyiseltä asiakkaaltani, että kuumasaksileikkaus on Venäjällä ja Virossa ollut jo vuosia hyvin suosittua. Hän kehui, kuinka hiukset ovat kuumasaksien jäljiltä todella hyvän tuntuiset, Mäkinen kertoo.

Mäkinen haki tietoa aiheesta, ja löydettyään maahantuojan hankki omat sakset sekä opetteli tekniikan.

– Tietoa oli tarjolla vain niukalti. Suomessa oli vain kaksi kampaamoa, toinen Helsingissä ja toinen Tampereella, joissa kuumasaksia edes käytettiin. Koulutustakaan ei ollut tarjolla, joten opettelin tekniikan itse.

Parturi-kampaajat Anna-Maria Tikka ja Satu Iivonen perustivat Rootzin noin vuosi sitten. Lisäksi putiikissa työskentelevät parturi-kampaaja Sanni Eiste sekä meikkaaja Suvi Vuorinen. Kuumasaksileikkaus täydentää hyvin palvelutarjontaa.

– Nytkin minulla käy kuumasaksileikkauksessa yksi asiakas jopa Tampereelta asti.

Kuumasaksileikkaus poikkeaa tavallisesta hiustenleikkauksesta siinä, että tässä tekniikassa lämpö sulkee hiusten päät.

– Tavallinen leikkaus jättää hiuksen pään rikkonaiseksi. Tällöin ympäristön saasteet sekä hiusten käsittelyt pääsevät heikentämään hiusten kuntoa, ja ravinteet karkaavat hiuksista pois. Hiusten latvat kuivuvat ja hiuksiin tulee helposti kaksihaaraisia päitä.

Kuumasaksileikkauksessa käytetään neljää eri lämpötilaa hiuksen kunnon mukaan. Enimmillään lämpö voi olla jopa 150 astetta. Lopputuloksena hiuksista tulee kiiltävämmät ja ravinteet pysyvät hiuksissa paremmin, mikä antaa hiuksille luontaisen suojan.

– Esimerkiksi jos kengännauhasta irtoaa pää, alkaa nauha purkautua. Hiuksilla on vähän sama juttu, Mäkinen vertaa.

Kuumasaksileikkaus sopii periaatteessa kaikille hiuksille. Varsinkin käsitellyt, kuivat tai hauraat hiukset hyötyvät tekniikasta. – Hiusten laadussa on myös eroja. Luonnonkiharat hiukset ovat usein hauraampia, joillakin taas on luonnostaan hyväkuntoiset hiukset.

Aivan lyhyttä tukkaa ei kuumasaksilla kannata leikata päänahan kuumentumisen takia.

– Parhaiten kuumasaksileikkaus sopii niille, jotka haluavat pidemmät hiukset sekä haluavat pitää latvat hyvässä kunnossa. Latvoja kannattaa kuitenkin leikkauttaa säännöllisesti, Mäkinen suosittelee.

Toistaiseksi kuumasaksileikkausta on kysytty melko vähän, mutta Mäkinen uskoo kysynnän pikkuhiljaa kasvavan, sillä hän on saanut tekniikasta hyvää palautetta.

– Asiakkaat ovat huomanneet eron hiusten kunnossa varsinkin pidemmissä hiuksissa. Tukasta on tullut kiiltävä ja elinvoimainen. Eli, jos haluaa kuivista hampuista eroon, kannattaa kokeilla, Mäkinen hymyilee.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset