Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Kuninkaallisen nukketeatterin vaaliparodiasarja jatkuu - Vallanvaihtoviikot pureutuu kuumiin puheenaiheisiin satiirisella otteella

Vallanvaihtoviikot -nukketeatteriesityksessä toisistaan ottavat mittaa muun muassa puolueiden puheenjohtajat Antti Pinne ja Juha Pipilä.

Vallanvaihtoviikot on yhdeksäs osa Kuninkaallisen Nukketeatterin vaaliparodiasarjasta Tasavallan Marionetit. Esitys saa ensi-iltansa Olutravintola Birgerissä perjantaina.

Vallanvaihtoviikot pureutuu eduskuntavaalien kuumimpiin ja hikisimpiin puheenaiheisiin satiirisella otteella. Hannu Räisän toteuttamat ainutlaatuset karikatyyrinuket ja Antti Kemppaisen kanssa yhdessä toteutettu ajankohtainen käsikirjoitus paljastavat valtaapitävien todelliset luonteet hauskasti ja terävästi. Näytelmässä ovat mukana kaikkien puolueiden puheenjohtajat ja tasavallan presidentti. Osansa saavat esimerkiksi väistyvä pääministeri Juha Pipilä (kesk.), viime vaaleissa tappiolle jäänyt Antti Pinne (sdp.) ja voitonvarma Petteri Urpo (kok.). Luvassa on terävää sanailua, saunaa, harjaamista sekä keppiä ja porkkanaa kun Tasavallan Marionetit ottavat räävittömästi mittaa toisistaan.

Kuninkaallisen Nukketeatterin politiikkaa ruotivissa Tasavallan Marionetit -sarjan näytelmissä on aiemmin käsitelty mediaa, julkkiksia, paikallispolitiikkaa ja presidentinvaaleja. Jokaista vaalia varten tuotetaan uusi osa jota esitetään noin kolmen viikon ajan vaalien alla. Jokaiselle näytelmän poliitikolle on valmistettu oma käsintehty nukkensa.

 

Vuonna 2009 perustettu Kuninkaallinen Nukketeatteri tarjoaa monipuolista ja korkeatasoista nukketeatteria kaiken ikäisille katsojille. Esityksissä yhdistellään erilaisia teatterimuotoja ja nukketekniikoita keskenään. Harvat niistä ovat luokiteltavissa puhtaasti nukketeatteriksi. Ensimmäinen esitys oli vuonna 2010 ensi-iltansa saanut Kaboom, eli valoa yöhön yksinäisen, joka aloitti poliittisen parodiasarjan Tasavallan Marionetit.

 

Hämeenlinnan Olutravintola Birgerin lisäksi Vallanvaihtoviikot esitetään Riihimäellä Vihreässä Talossa torstaina 4.4., Helsingissä Nukketeatteri Sammossa perjantaina 5.4. ja Tampereella Ravintola Teerenpelissä lauantaina 13.4.

Vallanvaihtoviikot Hämeenlinnan Olutravintola Birgerissä perjantaina 29.3.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset