fbpx
Kaupunkiuutiset Alvettula

Alvettulan kylä sai oman sydäniskurin – Kanta-Hämeen pelastuslaitos opasti asukkaita laitteen käytössä

Kyläyhdistys pyöritti jälleen motoristikahvilaa ja lupaa sille jatkoa ensi kesäksi.
Alvettulan kyläkaupan terassi muuttui päivän ajaksi koulutuspaikaksi, kun alueen asukkaat saivat ohjeita elvytykseen ja defibrillaattorin käyttöön. Kuva: Lea Karmala
Alvettulan kyläkaupan terassi muuttui päivän ajaksi koulutuspaikaksi, kun alueen asukkaat saivat ohjeita elvytykseen ja defibrillaattorin käyttöön. Kuva: Lea Karmala

Alvettulassa apu on nyt lähellä, jos jossain tarvitaan elvytysapua. Kyläyhdistys ja kyläkauppa hankkivat yhdessä defibrillaattorin, sydäniskurin. Laitetta pidetään kaupan tiloissa, ja sen voi hakea hätätapauksen tullessa sieltä kuka vain.

Idea noin 1 500 euron arvoisen sydäniskurin ostamisesta tuli kyläkaupan väeltä.

– Periaatteessa laite on kyläyhdistyksen kirjoilla. Saimme siihen avustusta Hauhon Säästöpankkisäätiöltä, ja myös LVI-Häme tuli sponsoriksi, Alvettulan kyläyhdistyksen puheenjohtaja Reijo Saastamoinen kertoo.

Vaikka kyläkauppa ei ole joka päivä auki, defibrillaattorin pystyy hakemaan sieltä milloin vain, sillä talossa asutaan ja joku on aina paikalla.

Motoristikahvilalle jatkoa

Alvettulan kyläyhdistyksen tämän kesän muuhun toimintaan kuului Saastamoisen mukaan ensi sijassa motoristikahvilan pyörittäminen. Seuratalolle kokoontui kerrallaan reilut sata päristäjää pyörineen kahdeksana eri päivänä, joten koko kesän kävijämäärä nousi yli tuhanteen.

– Tällä näkymällä ensi kesänä taas jatketaan, Saastamoinen lupaa.

Myös seuratalon syys- ja talvikäytön odotetaan pikkuhiljaa vilkastuvan.

– Syksyn myötä on pidetty jo kokouksia ja pieniä juhlia, mutta isompia juhlia vielä odotellaan.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset