fbpx
Kaupunkiuutiset

”Kylä tarvitsisi uuden kerrostalon”

Aivan Tervakosken keskustaan kaavaillun As Oy Janakkalan Heimonhovin rakentaminen on vaakalaudalla. Ennen töiden aloitusta asunnoista pitäisi olla 13 varausta, mutta niitä on vasta 5. Varausaikaa onkin nyt jatkettu kevääseen.

Viereisessä liiketalossa Tervakosken Konekeskusta pyörittävä Erkki ”Pastori” Virtanen on harmissaan, jos Heimolanhovia ei rakennetakaan. Hän uskoo, että varsinkin kylän ikäihmisillä olisi tarvetta keskustan kerrostaloasunnoille. Lisäksi talo voisi houkutella muuttajia kauempaakin, ja juuri heitä hänen mukaansa oikeastaan nyt tarvittaisiin, jotta talo toteutuisi. Asunnot sopisivat myös nuorille ja sijoittajille ostettavaksi.

Pastori on eläkkeellä, mutta hän jatkaa yhä kauppiashommia. Hän on myös kunnanvaltuutettu saatuaan koko kunnassa ja SDP:ssä toiseksi eniten ääniä (239) ensimmäisellä yrittämällään. Kaiken lisäksi hän ehtii auttaa kylän ikäihmisiä erilaisissa arjen asioissa. Siksi hän on hyvin perillä heidän arjestaan.

– Käyn mummojen kanssa pesemässä pyykkiäkin, jos he eivät itse osaa käyttää koneita. Rahaksihan työ ei ikinä muutu, mutta olen luvannut pitää mummoista huolta, kaikkien tervakoskelaisten ja myös turenkilaisten hyvin tuntema mies hymyilee.

Paljasjalkainen tervakoskelainen pitää kotikyläänsä ihanteellisena asuinalueena.

– Tervakoski on pirun hyvällä paikalla. Pikavuoroja menee moottoritiellä usein, ja omalla autolla pääsee vartissa Hämeenlinnaan ja 10 minuutissa Riihimäelle. Meillä on kohta uusi koulukeskus, on uimahalli, elokuvateatteri, kaksi kuntosalia, Puuhamaa ja luonto lähellä, hän luettelee.

Hyväksi asiaksi Pastori mainitsee myös sen, että kylällä ei juuri rähinöidä ja ilmapiiri on turvallinen. Myös harrastustoiminta on vireää. Eläkeläisilläkin on kaikenlaista yhteistä tekemistä, vesijumppaa ja muuta.

– Itselleni tärkeitä ovat läheiset marja- ja sienimaat sekä kalastusjärvet, hän sanoo.

Viimeksi Tervakoskelle on rakennettu kerrostalo vuonna 2003 Kirkkotielle. OP Janakkalan Kiinteistökeskuksen kiinteistönvälittäjän Anne Värnin mielestä olisi sääli, jos Heimolanhovi jäisi rakentamatta. Samaa mieltä on OP Janakkalan yhteyspäällikkö Heli Stenberg-Salonen.

– Talon tontti, joka on asuntoyhtiön oma, on aivan kaupan, apteekin ja muiden palvelujen vieressä. Asuntojen neliöhinta on alhainen verrattuna kaupunkiin, alkaen vain 2 800 euroa. Varaajien pitäisi nyt ryhtyä toimeen, muuten juna menee ohi, eikä hanketta käynnistetä heti uudestaan, he muistuttavat.

– Vesijohdoiksi taloon asennetaan komposiittimuoviputket, sillä Tervakoskella on jouduttu uusimaan paljon uudehkojakin kupariputkia. Myös maalämmön käyttö on selvittelyn alla. Harmittaa todella paljon niiden viiden varaajan puolesta, jos varauksia ei tule tarpeeksi, Värn sanoo.

Ajoissa varanneet voivat myös vaikuttaa asuntojen pintamateriaaleihin ja jopa pohjapiirustukseen.

Heimolanhovista pidetään tiistaina 30.1. kello 15-18 infotilaisuus Tervakosken Osuuspankissa. Paikalla ovat Opkk:n välittäjät kertomassa kohteesta.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset