Kaupunkiuutiset

Kyläpussin aikataulu väljemmäksi

Hämeenlinnan kaupungin vanhusneuvosto tekee esityksen Lammin kyläpussin aikataulujen muuttamisesta asiakkaille sopivammaksi. Lammin ja Tuuloksen alueella kiertävä palvelulinja antaa asiakkaille puolitoista tuntia aikaa asioiden hoitoon pitäjäkeskuksessa.

– Se on aivan liian lyhyt aika esimerkiksi lääkäri- ja apteekkikäynnin yhdistämiseen, vanhusneuvoston jäsen Sirkku Vesanen sanoo.

Vanhusneuvosto esittää, että kyläpussin aikataulua muutetaan niin, että asiointiaikaa taajamassa jää vähintään kaksi tuntia.

Vanhusneuvoston puheenjohtaja Anna-Liisa Torvinen toteaa palvelukäytäntöjen olevan hyvin ristiriitaista, kun toisaalta halutaan tukea ikääntyvien ihmisten asumista kotona, mutta toisesta suunnasta hankaloitetaan arjessa selviytymistä.

– Maaseudun kyläpusseja käyttävästä vanhusväestö on autotonta, mitä varten palvelulinja on luotukin. Sen vuoksi on käsittämätöntä, että palvelulinja ei pysty palvelemaan järkevällä aikataululla, Torvinen huomauttaa.

Lammilla lääkäriasiontia hankaloittaa vielä se, että terveyskeskukseen on noin 1,5 kilometrin matka keskustasta. Jos liikkuu tuon matkan kävelleen, hupenee koko kyläpussiaikataulun asiointiaika kävelymatkoihin.

Kyläpussi on kaikille avointa liikennettä. Erityisen hyvin Kyläpussi palvelee ikäihmisiä tarjoten asiointiyhteyden Lammille / Tuulokseen. Kyyti tilataan edellisen päivän aikana Kyläpussin puhelinnumerosta.

Autoon saa nousta mistä tahansa reitin varrelta. Lisäksi Kyläpussi hakee kutsusta kotiovelta asti. Vakioreitiltään se poikkeaa enintään 2 km. Autoon nousemisessa, poistumisessa ja tavaroiden kantamisessa autetaan tarvittaessa.

Hämeenlinnan vanhusneuvosto kokoontui kuluvalla viikolla Lammilla. Lammilaisten julkisen liikenteen palvelut heikentyivät viime kesänä, kun pikavuorolinjat lopettivat poikkeamiset Lammin taajamassa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset