Kaupunkiuutiset

Kylät kutsuvat kyläilemään

Valtakunnallisena Avoimet Kylät -päivänä lauantaina 6. kesäkuuta kannattaa käydä kylillä. Kanta-Hämeen kylissä järjestetään tuolloin monia jännittäviä ja erikoisia tapahtumia.

Janakkalan Vähikkälässä kyläraittia tahdittaa humppabussi, jonka kylkiä pääsee tuunaamaan, monipuolisen ohjelman ja saunomisen päätteeksi yövytään 136-vuotiaalla kyläkoululla kummitustarinoita kertoen.

Hauhon kirkonkylässä pottuillaan perinteisenä syysperunoiden l. kellariperunoiden istustuspäivänä, jonne herrahenkilöt ovat saaneet kutsuja perunateatteriin rouwasväeltä.

Hämeenlinnan Eteläisillä Rähinä nuoggarilla Viktor Tokpau rummuttelee tunnelmaa takarontti-kirppikselle ja kylän tytöt laulavat.

Kylät houkuttelevat myös ulos liikkumaan ja kisailemaan. Hauholla kisataan Alvettula Futiksen merkeissä. Pasi Rautiainen on tulossa tänä vuonna mukaan pelaamaan kyläkaupan joukkueeseen.

Luontoelämyksiä ja nuotion tunnelmaa on tiedossa vaikka Hauholla Sappeella luontopolulla Mytöö-järven luonnonkauniissa ympäristössä tai Janakkalan Viralassa kyläyhdistyksen laavulla.

Iittalassa toiminta keskittyy yhtenäiskoulun pihalle jossa on ohjelmatuokioita, karaokea, vanhoja autoja, kalakeittoa. Lasimäen Yrittäjillä on yllätyksiä aasista lähtien.

Hattulan Sattulan kyläyhdistyksen Sepän pirtti esittelee käsityöläisen asumista 1800-luvun lopulta ja vieressä Mäkelän taidenavetassa on Hattulan taiteilijaseuran kesänäyttely. Hattula Golfiin pääsee kokeilemaan golfia tai Suomen vanhimmassa veneveistämössä Sjöman veneveistäjä näyttää, miten oikea puuvene tehdään.

Lammilla tempaistaan vieraslajinkitkentätalkoilla Untulan lavalla, jonka ympäristön lupiini on päässyt liiallisesti valloittamaan.

Hämeen Vuoden Kylä 2015 paljastuu Vuoden kylän vaihtajaiset Vojakkalan lavalla klo 19, kun julkaistaan ja juhlistetaan Hämeen Vuoden kylää 2015.

Lisätietoa kylätapahtumista: www.avoimetkylat.fi.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset