fbpx
Kaupunkiuutiset

Kyläyhdistys haluaisi ostaa Kutilan työväentalon – Tarjous on jo tehty, ratkaisua odotellaan

Kutilan työväentalo on tehty paksusta, käsin veistetystä hirrestä. Arkistokuva, Katariina Filppula

Kyläyhdistys haluaisi ostaa myytävänä olevan Kutilan työväentalon ja säilyttää sen paikkakuntalaisten hallussa juhla- ja kokoontumistilana seutukunnan asukkaille. Kiinteistön omistaa Kalvolan Sosialidemokraatit ry, joka ryhtyi kauppaamaan sitä pois viime vuoden lopulla tekemänsä päätöksen mukaisesti.

– Kutilan kyläyhdistys on tehnyt talosta ostotarjouksen. Pyyntihinta kiinteistöstä vaan on niin korkea, että sellaiseen ei ole kyläyhdistyksellä mahdollisuuksia. Lisäksi on huomioitava, että vaikka talo sinänsä on hyvässä kunnossa, korjaustarpeita kuitenkin on. Suurin, välittömästi hoidettava remontti on viemäröinnin päivittäminen lakisääteiselle tasolle. Toimenpiteen hinnaksi arvioidaan useita tuhansia euroja, Kutilan kylätoimikunnan jäsen Unto Virtanen kertoo lausunnossaan.

Rakenteet hirrestä

Työväentaloa myy Kiinteistömaailma Hämeenlinna Kasarmikatu 4. Rakennuksen esittelyssä mainitaan, että se on tehty paksusta käsin veistetystä hirrestä. Tilat ovat 350 neliöiset, ja ne sisältävät salin lisäksi yläkerran neljä asuinhuonetta ja parven. Pinta-alaa tontilla on parkkipaikkoineen 3069 neliötä.

Talo on valmistunut vuonna 1937. Viime vuosikymmeninä sitä on useampaan otteeseen korjailtu ja ehostettu. Kiinteistön myynnissä lähtöhinnaksi on asetettu 59 000 euroa.

– Kutilassa odotellaan ja toivotaan asiassa myönteistä ratkaisua, Virtanen sanoo.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset