fbpx
Kaupunkiuutiset

Kylli Kylliäinen (kd.) vastaa Tuulia Viitaselle: Kumiseva kaiku ja pamahtava pelti

Kuva: Pekka Rautiainen
Kaupunginvaltuutettu Kylli Kylliäisen mielestä valtuutetun tehtävä on toimia paikkakunnan parhaaksi aina. Kuva: Pekka Rautiainen

Kirjoitukseni otsikko on suora lainaus Uuden testamentin 2020 -käännöksestä. Vanhempi käännös sanoo: ”Vaikka minä puhuisin ihmisten ja enkelien kielellä, mutta minulta puuttuisi rakkaus, olisin vain kumiseva vaski tai helisevä symbaali”. 1. Kor. 13:1.

Päätoimittaja Tuulia Viitanen pöyhi (HKu 14.11.) meidän, kaupunginvaltuutettujen, motiiveja oikein olan takaa. Tuntui kuin olisi otettu karvoista kiinni ja pöllytetty päänahkaa turkasen tulimmaisesti. Tuulia Viitanen katsoi asiakseen varoittaa äänestäjiä astumasta ansaan. En suinkaan ala nyt, enkä koskaan, suitsimaan sananvapauden villiä hevosta. Ajattelin pitää puolustuksen puheenvuoron.

Maanantaisessa maratonkokouksessa (9.11.) joku valtuutetuista totesikin, että vaalit ovat liian lähellä. Liian lähellä, jotta voitaisiin tehdä päätöksiä verojen korotuksista, koulujen lakkautuksista, tai mistään muustakaan murheellisesta.

Mikäli poliittinen päätöksenteko myötäilisi aikatauluja, niin vaalit olisivat aina liian lähellä. Tutkitusti ihmisten poliittinen muisti on yhtä lyhyt kuin säämuisti. Tänään tulee vettä taivaan täydeltä, aina sataa!

Motiivien mittaaminen mahdoton tehtävä

Kaupunginvaltuutetun elämä on kaikkea muuta kuin poliittisten pisteiden keräilyä ennen vaaleja. Kaupunginvaltuutetun tehtävä on toimia oman paikkakuntansa parhaaksi aina.

Vaaleista vaaleihin on aikaa 4 vuotta. Viisas valtuutettu ei ajoita aktiivista toimintaansa eikä hymyään vain vaalien alle. Viisas valtuutettu toimii omien arvojensa mukaisesti koko valtuustokauden. Viisas uusi ehdokas vahvistaa valintaansa ottamalla selvää asioista. Viisas äänestäjä kyllä tietää, ilman varoituksia, ketä äänestää.

Toisten ihmisten, poliitikkojen, kenen tahansa, motiivien mittaaminen on lähes mahdoton tehtävä. Itse kunkin motiivit ovat syvällä ihmisyyden ytimessä.

Kuumemittari on keksitty kauan, kauan sitten. Motiivimittaria ei kukaan ole vielä keksinyt. Minun on vaikea uskoa, että sellainen kapistus olisi toimittaja Tuulia Viitasella, saati sitten kenelläkään muullakaan kuolevaisella.

Kuulen sieluni korvilla jonkun sanovan: ”Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa”. Myönnän, että kalikka kalahti. Kalahti kylliksi kaikkien valtuutettujen sekä äänestäjien puolesta.

Kylli Kylliäinen

valtuutettu (kd.)

Hämeenlinna

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset