Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Kylmä juoma kruunaa hellepäivän – Alkoholittomassakin juomassa saa olla vahva maku

Noora Vennamo pohjustaa kesädrinkkinsä alkoholittomilla viineillä, jotka hän tuunaa täyteläisen makuisiksi muun muassa erilaisilla makusiirapeilla sekä sesongin marjoilla. Kesädrinkkien ainesosien suhteet hän piti salaisuutena. Kuva: Heli Karttunen
Noora Vennamo pohjustaa kesädrinkkinsä alkoholittomilla viineillä, jotka hän tuunaa täyteläisen makuisiksi muun muassa erilaisilla makusiirapeilla sekä sesongin marjoilla. Kesädrinkkien ainesosien suhteet hän piti salaisuutena. Kuva: Heli Karttunen

Nooran Viinibaarin yrittäjä Noora Vennamo on suunnitellut täksi kesäksi kolme alkoholitonta spritzer-tyyppistä juomasekoitusta.

– Meillä alkoholittomissakin drinkeissä on aina viinipohja, jota jatketaan makusiirapilla, limppareilla ja mehuilla, Vennamo kertoo.

Myös jää on kesäjuomien olennainen ainesosa.

– Kun cocktail valmistetaan lasissa tai shakerissa, on lopputuloksena aina kylmä juoma.

Alkoholiton valkoviinispritz sisältää alkoholitonta valkoviiniä, seljankukkasiirappia, sitruunamehua, Pellegrino-kivennäisvettä, Spritea, mintunlehtiä, vadelmaa ja jäitä. Kuva: Heli Karttunen
Alkoholiton valkoviinispritz sisältää alkoholitonta valkoviiniä, seljankukkasiirappia, sitruunamehua, Pellegrino-kivennäisvettä, Spritea, mintunlehtiä, vadelmaa ja jäitä. Kuva: Heli Karttunen

Alkoholitonkin juoma saa olla maultaan vahva ja täyteläinen. Vennamon kesädrinkkien pohjana ovat alkoholittomat valko- ja punaviini sekä mangopyree.

– Olen kehittänyt drinkit, joissa on kunnon maku.

Myös esillepanoon on satsattu.

– Näen mielelläni vaivaa sen eteen, että asiakas tilaa mieluummin alkoholittoman drinkin kuin vastaavan siiderin tai oluen.

Alkoholittoman mangospritzin ainesosia ovat mangopyree, sitruunamehu, Sprite ja Pellegrino-kivennäisvesi ja jää. Koristeena on mansikka. Kuva: Heli Karttunen
Alkoholittoman mangospritzin ainesosia ovat mangopyree, sitruunamehu, Sprite ja Pellegrino-kivennäisvesi ja jää. Koristeena on mansikka. Kuva: Heli Karttunen

Vielä baarien kulta-aikana 1990-luvulla alkoholiton drinkki oli harvinaisuus. Pikkuhiljaa niiden suosio on kasvanut. Myös vähän alkoholia sisältävät juomat ovat lisänneet suosiotaan.

– Esimerkiksi aperoll spritz, joka on ollut Italiassa kestohitti jo vuosia, on nyt rantautunut tänne ja tullut jäädäkseen.

Alkoholittomia vaihtoehtoja on ollut aina tarjolla, mutta vasta viime vuosina niitä on herätty tekemään tyylillä ja aikuiseen makuun.

– Kun kysyntää on tullut, niin ravintolat ovat lähteneet vastaamaan siihen.

Alkoholiton punaviinispritz rakentuu alkoholittomasta punaviinistä, sitruunamehusta, sokeriliemestä, Fantasta sekä vadelmista ja jäistä. Kuva: Heli Karttunen
Alkoholiton punaviinispritz rakentuu alkoholittomasta punaviinistä, sitruunamehusta, sokeriliemestä, Fantasta sekä vadelmista ja jäistä. Kuva: Heli Karttunen

Punainen hurmasi

Alkoholittoman drinkin ideanahan on, että sen kanssa sulautuu joukkoon. Kun lasissa on kauniinvärinen cocktail, ei tarvitse kenellekään selitellä, jos alkoholi ei maistu.

Näistä kolmesta kesäisestä alkoholittomasta drinkistä ehdottomaksi suosikikseni nousee aivan loistava punaviinispritz, paitsi täyteläisen ja makeanraikkaan makunsa, myös upean värinsä puolesta. Tätä suosittelen.

Kakkossijan nappasi kuulaan vaaleanpunainen valkoviinispritz, joka on maultaan hyvällä tavalla kirpeä ja vivahteikas, mutta riittävän makea. Sopii kuumaan kesäpäivään.

Kauniinvärinen mangospritz jäi tällä kertaa kolmanneksi, mutta ei suinkaan huonouttaan, sillä myös tämä kesäjuoma oli maultaan tasapainoinen, raikas ja täyteläisen hedelmäinen. Sopii etenkin mangon ystäville.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset