Kaupunkiuutiset

Kymppi lähti – matka jatkuu

Siinä se nyt oli, 11 viikon kuntorypistys. Takana on 24 salitreeniä, 17 pyörälenkkiä, 4 sauvakävelyä ja 12 kierrosta golfia. Hiukan haipakkaa oli arjen järjestelyjen sovittaminen harjoitusten aikatauluihin, mutta varsinainen ahdistuksen puolelle ei jouduttu. Yhtä ainoata kertaa ei lintsattu salitreeneistä.

Kaikenlaista sitä on tullut elämässä tehtyä ja jotakin myös saavutettua, mutta ajatuksissani en ole koskaan pitänyt itseäni onnistujana. Asennoidun elämään kauhunsekaisella epävarmuudella ja virstanpylväätkin tulee yleensä kuitattua vain helpotuksen huokauksella. Tällä hetkellä takaraivossa muhii ajatus siitä, että voisihan sitä pistää oikein kunnolla hösseliksi näissä kuntoiluasioissa ja ruveta haaveilemaan hulluja.

Fustraa voin suositella lämpimästi kaikille kaltaisilleni puupökkelöille. Omasta vinkkelistäni oli tärkeintä keskittyä kehon toimintakyvyn kokonaisvaltaiseen parantamiseen ja liikkuvuuden lisäämiseen. Tarkkaan määrättyjen liikeratojen tunnollinen hinkkaaminen punaisen muovikepin kanssa ei ehkä välttämättä tunnu hohdokkaalta, mutta nyt kroppa selviää monista askareista ja harrastuksista huomattavasti paremmin.

Entäs nyt?

Minkäänlaiseen pullisteluun tai turhanpäiväiseen itsetyytyväisyyteen ei ole varaa. Aloitin projektin merkittävästi ylipainoisena ja nyt olen lievästi ylipainoinen. Big deal. Saavutus on mukiin menevä, mutta helposti sössittävissä ja romahdusta seuraavasta masennuksen alhosta ei sitten helpolla enää noustakaan. Olen saanut vasta pieniä aavistuksia kaukana siintävästä mahdollisuudesta tuntea itseni terveeksi ja hyväkuntoiseksi.

En suoraan sanottuna uskalla pitää viikkoa pidempää kesälomaa, ennen kuin alan piirtää pakollisia treenipäiviä kalenteriin. Yritän pitää ruokavalion ruodussa ainakin arkena, jos sitten viikonloppuna heitänkin parmesaania lihapullien päälle. Valmentajan kannustus sekä kuritus ovat olleet merkittävässä osassa ja yhteistyön jatkaminen jollakin tasolla on vakavasti pohdinnassa. Tämän palstan kirjoittaminen taas on luonut sen verran julkisuuden tuomaa painetta, että ehkäpä velvoitan itseni vielä raportoimaan tilanteesta syksymmällä. Kevyempää kesää kaikille!

Loppusaldo: paino 85,4 (miinusta 11,2 kiloa), vyötärön ympärys 104 cm (miinusta 14 cm).

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset