Kaupunkiuutiset

Kynä ja muistivihko kulkevat aina mukana

Katariina Kuusivaara koki hiljattain makean yllätyksen.

Hänen Kivityttö-satunsa sijoittui toiseksi 3000 tarinan joukosta valtakunnallisessa Napero-Finlandia -kirjoituskilpailussa.

– Se oli tosi iso yllätys, en ole ennen osallistunut kirjoituskilpailuihin, pari vuotta kirjoittamista harrastanut Katariina sanoo.

Palkintotarinaansa Rengon koulun vitosluokkalainen viilasi kotonaan muutaman päivän ajan, aina puoli tuntia kerrallaan.

Katariina kertoo tarinoidensa syntyvän yleensä nopeasti. Useimmiten hän siirtää kertomukset paperille vasta, kun ne on mietitty valmiiksi.

– Tarkkailen myös maailmaa. Kynä ja pieni vihko kulkevat koko ajan mukanani kaiken varalta, käsin kirjoittava Katariina huomauttaa.

Ytimekästä ja kuvailevaa

Siinä missä Napero-Finlandian oululainen voittaja Inka Leskelä pokkasi pääpalkinnon viiden sivun sadullaan, valittiin Katariina toiseksi yhden A-nelosen mittaisella kertomuksella.

Napero-Finlandian raati kuvailee Kivityttöä johdonmukaiseksi saduksi, jossa kirjoittajan lakoninen kielenkäyttö, eleetön tyyli ja kerronnan juoksutus ovat varmaotteisia ja harkittuja.

Luokanopettaja Armi Karevaara puolestaan kehuu Katariinan tekstin soljuvan kuin ammattikirjailijalla.

– Hänen tarinansa sisältävät vivahteikkaita sanoja ja kuvailee tekstiä. Olen kannustanut Katariinaa kirjoittajakouluun, että hän saisi ammattimaisempaa ohjausta.

Ei ihme, että Katariinan sanavarasto tulvii vivahteikkaita sanoja.

Koulun lukudiplomi nimittäin paljastaa, että Katariina luki viime vuonna 150 kirjaa. Hän ei ole kuitenkaan satujen suurkuluttaja.

– Tykkään enemmän fantasiakirjoista, kuten Taru sormusten herrasta ja Twilight-vampyyrikirjasarjasta.

Nopealla kirjoittajalla syntyy viikossa keskimäärin kaksi tarinaa. Nyt kertomuksia on kertynyt varastoon jo parin novellikokoelman verran.

Katariinan haaveena on kirjoittaa kirja – joskus isompana.

– Se olisi sellainen nuorille suunnattu fantasiakertomus, palkittu kirjoittaja pohtii.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset