Kaupunkiuutiset

Kyrsyältä ei pääse pois

Kyrsyä – TuftlandOhjaaja Roope OleniusRooleissa Veera W. Vilo, Saara Elina, Miikka J. Anttila, Ria Kataja

 

Kauhuelokuvien suurkuluttajana olen riemuissani, sillä uusi ja persoonallinen kotimainen, ja hyvin hämeenlinnalainen elokuva Kyrsyä – Tuftland (harvinaisen outo nimi!) on saapunut teattereihin. Elokuva poikkeaa raikkaalla otteellaan kauhuelokuvien valtavirrasta. Mieleen tulee sopivasti Kuutamosonaatti (1988).

Tekstiilialan opiskelija Irina (Veera W. Vilo) jää tyhjän päälle, sillä poikaystävä jättää ja luvattua kesätyötä ei saa. Syrjäinen Kyrsyän kylä kuitenkin lähestyy kirjeitse Irinaa ja pian hän on linja-autossa. Umpeen kasvaneiden teiden takana metsän keskellä asuu kummallinen luonnon ehdoilla elävä yhteisö, jossa Irinan kesätyö on villatupsujen tekemistä. Tämä on silmän lumetta, sillä kyläläisillä on hänen varalleen toinen suunnitelma.

Ensin kaikki on Irinalle rauhallista paratiisia, mutta pian tapahtuu outoja ja lopulta meno yltyy karnevalistiseksi. Pako yhteiskunnasta idylliin muuttuu painajaiseksi. Irina on henkilönä sopivan ärsyttävä, sillä hän ei häivy sisäsiittoisesta kylästä silloin kun saa tarpeekseen, eikä edes silloin kun siihen olisi mahdollisuus. Ilmeikäs Miikka J. Anttila tekee hyvän roolin kummallisena Perttinä.

Neea Viitamäen näytelmään pohjautuva kauhuelokuva yllättää sopivasti lopullaan. Tällaista lisää!

 

* * * *

 

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

25.11.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

26.11.2020