Kaupunkiuutiset

Kysy lemmikeistä: Kuinka saan kissan kuljetuskoppaan?

Kuletuskopasta olisi hyvä tehdä kissalle miellyttävä paikka, johon se on tottunut jo ennakkoon.

Ongelmana on saada kissaamme kuljetuskoppaan, kun pitäisi mennä esimerkiksi eläinlääkärille. Heti kun se aavistaa, mitä on edessä, se syöksyy piiloon. Sitten alkaa hirveä jahti ja taistelu… Olisiko mitään, millä asian voisi tehdä helpommaksi?

 

Kissan vastahakoisuus voi johtua monestakin syystä. Ensin se saattaa säikähtää kiinni ottamista, sillä tällaisella hetkellä omistajan tyyli on määrätietoinen ja napakka – ei mitään tavanomaista sylissä hellittelyä. Sen jälkeen kissa työnnetään pieneen, suljettuun tilaan, josta se ei enää halutessaan pääse pois. Kuljetuskopassa lähdetään pois kotoa, tutusta ja turvallisesta ympäristöstä, ja kissa joutuu autoon, jossa se mahdollisesti voi pahoin. Kaikeksi lopuksi määränpää on eläinlääkärin vastaanotto – paikka, mikä on täynnä pelon ja ahdistuksen tuoksuja ja missä kissa pakotetaan ventovieraan ihmisen käsiteltäväksi!

Koppa tutuksi jo ennakkoon

Kuljetuskoppa pitäisi jollakin tavalla saada tehtyä miellyttäväksi eikä kauhistuttavaksi. Monet kissanomistajat antavat kopan olla aina kotona esillä, niin että siitä tulee kissalle tuttu huonekalu, suorastaan oma pesä. Kopan tulisikin olla pehmeä ja mukava, jotta siellä viihtyisi. Ehkä myös ylhäältä aukeava malli aiheuttaa kissalle vähemmän suljetun paikan kammoa?

Kissa kannattaa laittaa koppaan silloin tällöin muuten vain, hetkenä, jolloin se on rauhallisesti sylissä tai siliteltävänä. Tällöin kissa nostetaan koppaan ja annetaan sen saman tien tulla pois. Kopassa käynnin jälkeen sitä hyvitellään ja tarjotaan vaikkapa joku herkkupala. Jotkut jättävät koppaan sisälle hyvää syötävää. Kissanmintullakin on tehty kuljetuskoppia houkutteleviksi!

Joskus kopan voi myös sulkea ja kantaa kissa siinä toiseen huoneeseen, päästää se taas vapaaksi ja antaa palkinto. Tällä tavoin kissa ei niin itsestään selvästi liitä koppaa johonkin epämiellyttävään reissuun, vaan siitä tulee arkisempi asia.

Mikäli pakkokeinoja joudutaan kuitenkin käyttämään, kissa on helpointa siepata ison pyyhkeen sisään ja laittaa se siinä koppaan.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

26.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

27.9.2020