fbpx
Kaupunkiuutiset

Ladut kutsuvat hiihtämään

Hattulan ladut on parahiksi hiihtoloman kynnyksellä saatu paraatikuntoon.

Hiihtämään pääsee esimerkiksi Parolan pururadalla, Parolannummen kuntoradalla, Hiihtomaassa ja Parolanharjulta Vanamajalle johtavalla reitillä.

Ladut kutsuvat myös Nihattulassa, Männistön pellolla, Katinalassa, Yllityssä, Rahkoilassa ja sieltä edelleen Lepaalle ja Petäykseen johtavalla reitillä, Kosken-Hyrvälän alueella, Lehijärvellä, Pelkolan, Ihalemmen, Männistön ja Hakamäen alueella, Pekolassa ja Rahkoilassa sekä Retulan ja Siukolan alueella.

Männistön pellolta on yhteys Härkätielle, ja Ilveskallion tien suunnalta löytyy koiranhiihtolatu.

Katinalassa ajetaan myös järvilenkkejä säiden ja jäiden salliessa. Rantaa myötäilevaa latua pitkin Katinalanlahdesta pääsee Hurttalanlahteen, Varassaaren kupeesta Poransaarenlahteen, Metsänkylänlahteen ja edelleen Pekolan latuverkostoon, josta on yhteys Hämeenlinnaan. Pekolassa ajetaan koulun erityisladut ”stadionille”.

Myös matkaluistelurata Eerolanlahdella on jälleen aurattuna. Uimarannalta pääsee luistelemaan 1,75 lenkille, jota hoidetaan talkoolla ja lähinnä viikonloppuisin.

Vanamajalle ei tänä talvena ajeta jääosuutta ladulle. Lehijärven ympäri tehdään latu suotuisalla säällä ja jään ollessa tarpeeksi paksua.

Mauri Sariolan koulun läheltä lähtee kaksi latua, ja sieltä pääsee kylätalolle asti.

Retulassa ja Siukolassa painotetaan latujen kunnossapidossa hiihtoloma-aikaa. Tänä vuonna työtä hankaloittaa voimalinjan rakentaminen alueelle.

Parolan pururata ja Parolannummen kuntorata ovat hoitotasossa ykkösluokassa. Päiväkotien ja koulujen tarpeisiin tehdään latuja erikseen, mikäli pääreitit ovat kunnossa.

Latujen hoitoa organisoi liikunta- ja vapaa-aikatoimen päällikkö Jari Salmela. Reittejä ylläpitävät kunnan työntekijät yhdessä Hattula-Tyrvännön reserviläisten kanssa. Jaakko Suominen ja Anssi Rajatora ovat reserviläisten talkoolaisia.

Parolannummen kuntoradan hoidosta ja Panssariprikaatin latukoneen käytöstä on erityissopimus.

Hattulan ulkoilureittikartaa saa muun muassa kirjaston palvelupisteestä. Hattula.fi-sivustolle ja Facebookiin päivitetään latutilannetietoja tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset