Kaupunkiuutiset

Lähijunat tulevat Hämeenlinnaan

VR:n lähijunaliikenteen alue laajenee 19. kesäkuuta lähtien Riihimäeltä Tampereelle. Uuden lähiliikenteen alueen pysäkit ovat Hämeenlinna. Iittala, Lempäälä, Parola, Ryttylä, Tampere, Toijala, Turenki ja Viiala. Useimmat aikaisemmin taajamajunina liikennöidyt vuorot muuttuvat lähiliikenteen vuoroiksi ja aikatauluihin on tulossa vain pieniä muutoksia iltaisin ja viikonloppuisin.

Riihimäen ja Tampereen väliseltä uudelta lähiliikennealueelta lähtevien ja sinne päättyvien vuorojen kertalippujen hinnat laskivat 14. kesäkuuta alkaen keskimäärin 20 prosenttia, kausilippujen 13 prosenttia ja sarjalippujen 30 prosenttia kaukojuniin verrattuna. Lapset, opiskelijat ja eläkeläiset saavat lähijunaliput aina puoleen hintaan, joten heidän lähijunalippunsa hinnat tippuvat 40 prosenttia.

Lähijunista ei jatkossa voi enää ostaa lippuja, joten liput on hankittava ennen matkaa. Lippuja voi ostaa VR:n automaateista, VR Lähijunat -mobiilisovelluksella, beta.vr.fi -verkkokaupasta, R-kioskeista ja niiltä asemilta, joilla on lipunmyynti. Lähiliikennealueella matkustavat voivat ostaa reitilleen lähiliikenteen sarjalipun, mutta se ei kelpaa kaukojunissa.

Uudistuneet sarja- ja kausiliput ovat ostettavissa VR Lähijunat -mobiilisovelluksella ja verkkokaupasta. Jatkossa ennen junareissua näistä uusista kanavista ostettu sarjalippu on otettava käyttöön ennen matkan alkua muuttamalla se junalipuksi verkkokaupassa tai sovelluksessa.

Kaukoliikenteen sarjaliput poistuivat myynnistä 9. kesäkuuta ja niitä saa uudelleen vasta elokuussa.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset