Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Avoimet maatilat joutui muuttamaan muotoaan – Nyt lähiruokasivusto tekee tutuksi paikallisia kohteita ja makuja

Sivusto esittelee Hämeessä tuotettuun ruokaan liittyviä retkikohteita, joissa ihmiset voivat vierailla. Kuva: Karita Toivanen
Sivusto esittelee Hämeessä tuotettuun ruokaan liittyviä retkikohteita, joissa ihmiset voivat vierailla. Kuva: Karita Toivanen

Sivustolla www.tasteofhame.fi esittäytyy viitisenkymmentä Hämeen lähiruokakohdetta.

Kun Avoimet maatilat Hämeessä -tapahtuma jouduttiin tänä vuonna perumaan, muutti MTK Häme ry tapahtuman nettisivut pikavauhtia lähiruokasivustoksi, joka palvelee matkailijoita, paikallisia asukkaita ja mökkiläisiä.

– Tavoitteemme on tehdä lähiruokaa tunnetuksi. Melkein kaikki tapahtuman kohteet halusivat jäädä lähiruokasivustolle ja mukaan on tullut uusiakin. Muutos vaikuttaa tosi onnistuneelta ja olemme saaneet yrittäjiltä hyvää palautetta, MTK Häme ry:n tiedottaja Karita Toivanen kertoo.

Toivasen mukaan ihmiset ovat löytäneet sivustolle kiitettävästi ja Taste of Häme on saanut myös Facebookissa jo noin 1300 seuraajaa.

– Ruokamatkailu selkeästi kiinnostaa ja ihmiset kaipaavat siitä tietoa. Sivustoa täytyy myös päivittää ja nostamme siellä esiin paikallisia kohteita, jotka kiinnostavat ja joissa ihmiset voivat vierailla.

Lähiruoka yhteinen nimittäjä

Aikaisemmin Avoimet maatilat oli selkeämmin alkutuotantoon keskittynyt tapahtuma. Tänä vuonna konseptia oli laajennettu ja nimi muutettu muotoon Avoimet maatilat Taste of Häme. Nettisivuilla kaikkien kohteiden yhteinen nimittäjä on lähiruoka.

– Nyt mukana on myös viinitiloja, pienpanimoita, ravintoloita, suoramyyntitiloja ja muita kohteita. Ajatus on tehdä tapahtumasta jatkossa Hämeen oma lähiruokatapahtuma, joka mahdollisesti näkyisi myös Hämeenlinnan kaupunkikuvassa.

Sivustolla on kartta, jonka avulla voi vaikka suunnitella retkipäivän paikallisiin kohteisiin. Palvelussa on nimenomaan Hämeessä tuotettuun ruokaan liittyviä kohteita.

– Ydinajatuksenamme on vahvistaa mielikuvaa hämäläisestä ruoasta. Haluamme pitää sivuston selkeästi sellaisena, että kaikki siellä mukana olevat kohteet ovat aidosti kiinnostuneita lähiruoasta.

Tärppejä retkikohteiksi:

Hämeenlinnalainen Hirvilammen luomu. Avoin maatila järjestää viikoittain ilmaisia tutustumisvierailuja lehmien luo.

Elonkierto Jokioisilla esittelee havainnollisesti ihmisen ja ruoantuotannon suhdetta. Kohde on ilmainen ja sopii etenkin lapsiperheille.

Pekkolan lammastila Hauholla. Pienen suoramyyntilan hittituote on lampaanmaidosta valmistettu ”bäätelö”.

Hahkilalan kartano Hauholla. Kartanon kesäkahvilassa voi lounastaa ja kartanolla järjestetään myös ravintolailtoja.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset