Kaupunkiuutiset

Laivaston soittokunta joulumielellä kirkossa

Vanhat tutut joululaulut kaikuvat tavallista komeammin 9. joulukuuta, kun Laivaston soittokunta sekä Turun akatemian lapsi- ja nuorisokuoro esiintyvät Hämeenlinnan kirkossa. Tulevan joulun tunnelmaan virittävän konsertin johtaa Laivaston soittokunnan kapellimestari, musiikkikomentajakapteeni Pasi-Heikki Mikkola.

– Ohjelmistossamme on ihan perinteisiä joululauluja, joita yleisökin pääsee kuoron mukana laulamaan, Mikkola kertoo.

– Uudemmasta päästä on Rajattomien levyttämä Jussi Chydeniuksen Joululaulu, josta on tehty sovitus orkesterille ja lapsikuorolle. Sibeliusta ei tietenkään unohdeta, joten mukana on En etsi valtaa, loistoa.

Ohjelmassa on muun muassa myös Pekka Simojoen kappale Tulkoon joulu, Martti Turusen ja Mauno Isolan Me käymme joulun viettohon sekä perinteisistä perinteisin Jouluyö, juhlayö. Kuoroa valmentaa Epp-Inna Westergård ja joulutervehdyksen esittää kenttärovasti Timo Waris.

Viime vuonna lakkautetun Panssarisoittokunnan päällikkönä toimineesta Mikkolasta tuli laivaston soittajien kippari viime lokakuussa. Orkesterin riveissä on muitakin muusikkoja Hämeenlinnasta.

– Väkeä tuli myös Satakunnasta ja Pohjanmaalta, joten nyt meillä on 32 soittajan täysmittainen puhallinorkesteri, josta löytyvät niin fagotit kuin oboetkin.

– Toimitilamme ovat Turun konservatoriossa ja alueemme hyvin laaja. Olemme vuosittain myös mukana perinteisessä joulurauhan julistuksessa Turussa.

MILjazzin takana

Edelleen Hämeenlinnassa asuva Mikkola on vaikuttavan uran sotilasmuusikkona, kapellimestarina ja soittokunnan päällikkönä. Päätyönsä lisäksi hän on valtakunnallisesti merkittävä musiikkivaikuttaja, joka on tehnyt lukuisia sovituksia ja sävellyksiä kaikkien sotilassoittokuntien käyttöön. Yhtenä viimeisimmistä töistään hän muun muassa sovitti Hamina Tattoon kaikkien suomalaisten sotilassoittokuntien yhteisesityksenä olleen perinnemarssin. Merkittävän panoksen hän on antanut kehittämällä MILjazz-tapahtuman paikallisesta Mikkelin festivaalista ympäri Suomea matkustavaksi kiertueeksi.

Puolustusvoimien henkilöstöpäällikkö kenraaliluutnantti Sakari Honkamaa luovutti Vuoden sotilasmuusikko -palkinnon Mikkolalle 18. marraskuuta järjestetyssä Sotilasmusiikin perinnepäivän konsertissa Helsingin Musiikkitalossa. Vuodesta 1990 lähtien jaettu palkinto myönnetään sotilasmusiikissa ansioituneelle, Puolustusvoimien palveluksessa olevalle henkilölle.

– Tämä palkinto tulee kollegoiden taholta, joten se on hyvin mieluisa tunnustus, Mikkola sanoo.

– Syytä siihen voi vain arvailla. Onhan minulla ollut pitkä ura ja MILjazzin nouseminen valtakunnalliseksi tapahtumaksi on tuonut sotilasmusiikkia merkittävästi esille.

Joulukonsertti ti 9.12. klo 19 Hämeenlinnan kirkossa. Ohjelmamaksu 10 euroa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

26.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

29.9.2020