fbpx
Kaupunkiuutiset

Lammilainen Sisuste-Peltoniemi palkittiin

Lammilainen Sisuste-Peltoniemi Oy on valittu Vuoden Huonekaluliikkeeksi 2017. Kodinsisustus- ja huonekalualan toimialajärjestö Sisusta Kotia valitsee vuosittain Vuoden Huonekaluliikkeen ja Vuoden Sisustusliikkeen jäsenistönsä keskuudesta.

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi järjestö halusi nostaa esiin yrityksiä, jotka ovat onnistuneesti toimineet pitkään alalla, niin hyvinä kuin huonoinakin aikoina.

– Tunnustus on hieno osoitus siitä, että olemme tehneet asioita oikein. Pieni kivijalkaliike saa harvoin valtakunnallista tunnustusta, joten palkinto on meille tunnustus hyvin tehdystä työstä, ja kannustaa tekemään töitä entistä kovemmin. Suurin kiitos tunnustuksesta kuuluu kaikille asiakkaillemme, jotka ovat vuosikymmenien ajan luottaneet meihin ja asioineet liikkeessämme, huonekalukauppias Juhana Peltoniemi kommentoi.

 

Palkitun perheyrityksen tarina alkaa, kun Juhana Peltoniemen isovanhemmat Allan ja Sylvi Peltoniemi alkoivat myydä huonekaluja 1960-luvulla. 1970–80-lukujen taitteessa liike vaihtoi Hämeessä muutaman kerran toimipaikkaa, ja vuonna 1982 Lammille perustettiin pieni sivuliike.

Juhana Peltoniemen vanhemmat Onni ja Tuija Peltoniemi ryhtyivät sivuliikkeen yrittäjiksi vuonna 1987 ja jatkoivat yritystä Sisuste-Peltoniemi Oy:nä. Tällä hetkellä lammilainen perheyritys työllistää viisi henkilöä: Onni, Tuija ja Juhana Peltoniemen, sekä lisäksi paikallisen puusepän ja autonkuljettajan.

– Tavaramerkkimme on, että haluamme myydä huonekaluja, emme lautakasoja. Toimitamme tuotteet asiakkaille valmiina 99-prosenttisesti, Juhana Peltoniemi sanoo.

Koko ala on ollut isojen muutosten kourissa ja yrityksen tarinaan mahtuu vaikeitakin vuosia. Juhana Peltoniemi arvioi, että yksi syy palkitsemiseen on se, että heidän yrityksensä on pyrkinyt aktiivisesti vastaamaan muuttuneen toimintaympäristön haasteisiin, kuten kuntaliitokseen vuonna 2009.

– Haluamme kehittyä koko ajan. Kehitykseen pitää mukautua, mutta tulee myös erottua.

Sisustus on yksi suunta. Tuija Peltoniemi kouluttautuikin vastikään sisustussuunnittelijaksi.

– Verhot kuuluvat sisustukseen ja tekstiilipuoli täydentää mallistoa. Tarjoamme samalla myös perusompelutarvikkeita talousalueelle.

 

Juhana Peltoniemi kritisoi, että Suomessa on paljon laadukkaita valmistajia, mutta huonekalujen ja mallistojen kehittäminen on Suomessa lapsenkengissä. Yhä useampi asiakas haluaa myös palvelua verkossa.

Peltoniemi halusi vastata näihin haasteisiin ja kehitti vuonna 2013 yhteistyössä lahtelaisen Provianet Oy:n kanssa Tasokas-ohjelmiston, joka lanseerattiin 2014 ja on tänä päivänä käytössä 15 kauppiaalla ympäri Suomen.

– Lähtökohtana oli, että halusimme palvella seutukunnan asiakkaita paremmin verkossa kuin kukaan muu. Ohjelmisto on ollut alalle merkittävä harppaus ja se on kasvanut myös Pohjoismaiden suurimmaksi, Peltoniemi summaa.

Vuoden 2017 valinnat julkistettiin Forma Syksy -messuilla viime perjantaina.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset