Kaupunkiuutiset

Lammilla seminaari luostarielämästä

Athos-Säätiön keskuksessa Lammilla järjestetään 9.–11.9. seminaari luostarielämästä otsikolla Kutsumuksena luostarielämä. Seminaari on maassamme tiettävästi ensimmäinen, jossa luostarielämää käsitellään kattavasti, omana aihepiirinään.

Luostarielämää tunnetaan Suomessa verrattain vähän, vaikka ortodoksisen perinteen mukaan juuri luostarit ovat Kirkon sydän ja elinvoimaisuuden mittari. Nopeasti ajateltuna kenties perifeeriseltä tuntuva aihe johtaa siten suoraan Ortodoksisuuden ytimeen. Seminaarissa valotetaan luostarilaitoksen syntyä, merkitystä, päämäärää ja arkipäivän kilvoitusta.

Seminaarin pääluennoitsija, vanhus Nikon, tulee Kreikasta, Athosvuoren Uudelta Skiitalta. Hän on yksi Athosvuoren juuri tämän hetken kansainvälisesti tunnetuimmista munkeista, joka luennoi jatkuvasti sekä kotimaassaan että ulkomailla. Suomalaisista seminaarissa puhuvat Valamon varajohtaja pappismunkki Mikael Nummela, Lintulan Pyhän Kolminaisuuden luostarin nunna Kristoduli sekä Athos-Säätiön omat teologit TT Hannu Pöyhönen ja TM Heikki Alex Saulamo. Kreikaksi pidettävät luennot tulkataan suomeksi.

Luostarielämää käsittelevä seminaari on Athos-Säätiön tämän vuoden päätapahtuma. Seminaari alkaa perjantaina klo 15 ja päättyy sunnuntaina vastaavasti klo 15. Seminaariin on mahdollista osallistua myös päiväseltään tai jopa yksittäisille luennoille.

Luentojen ohella Athos-Säätiön keskuksessa toimitetaan viikonvaihteen aikana myös aamuin ja illoin jumalanpalvelukset, jotka ovat kaikille avoimia.

Lisätietoja seminaarista samoin kuin sen yksityiskohtainen ohjelma on löydettävissä Athos-Säätiön kotisivuilta www.athossaatio.fi.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset