Kaupunkiuutiset

Lammin Koppi on yrittäjänaisten yhteisö

Lamminraitin varrella neljän eri alan yrittäjät ovat muuttaneet samaan liikehuoneistoon Keski-Hämeeltä tyhjiksi jääneisiin tiloihin.

Saman oven takaa löytyvät Hanna Vuorisen parturi-kampaamo Jade, Veera Vuorennon ompelimo ja kangaskauppa SurSur Desings, fysioterapeutti Päivi Kankaanmäen Terveysräätäli-yritys ja kosmetologi Marjo Makiaisen Marjon Kauneushuone. Lisäksi Maarit Holm tekee Orohkee-valmennuksessaan tilanteen mukaan hyvinvointivalmennusta, esimerkiksi elämänhallintaan liittyen.

Nimi Lammin Koppi nelikon yrityksille löytyi nimikilpailun kautta. Se juontaa juurensa aiemmin talossa toimineeseen KOP-pankkiin.

Hanna Vuorinen muutti Jaden taloon tien toiselta puolen Lamminraitti 22:sta. Hän piti aikoinaan parturi-kampaamoa Hämeenlinnassa Kasarmikadulla mutta muutti sen kymmenisen vuotta sitten asuinkyläänsä Lammille, kun perheen lapset aloittivat koulunsa.

Veera Vuorennolla on Sursur-liike myös Helsingissä Pohjolankadulla, missä hän viettääkin useampia päiviä viikossa. Pääkaupungissa yrityksen tarjontaan kuuluu lisäksi sisustustekstiilejä.

Marjo Makiaisella on toinen vastaanottopaikka Tuuloksessa säästöpankin entisissä tiloissa. Hän kertoo tekevänsä töitä molemmissa paikoissa ajanvarausten mukaan.

Idean naisten yhteisestä yritystilasta saivat Vuorinen ja Kankaanmäki osallistuessaan Yrittäjäopiston koulutukseen, joka oli suunnattu palvelualojen ammattilaisille. He vinkkasivat asiasta muille.

Lammin Kopin avajaisia vietettiin helmikuussa remontoiduissa tiloissa. Kimppaan etsitään vielä yhtä yrittäjää, sillä tilaa talossa riittää. Lisäksi takahuoneessa on etätyöpiste, joka voivat kaikki halukkaat vuokrata.

Yrittäjät kertovat, että ensimmäinen kuukausi on tuonut jo paljon hyvää mukanaan.

– Kaikilla kalenterit alkavat täyttyä. Tuntuu siltä, että meillä kaikilla on nyt työkavereita. Sekin on kiva, että muut potkivat eteenpäin, jos jollain meistä on huonompi päivä, he iloitsevat.

– Minulla oli Lammilla aikaisemmin työhuone, jossa tein töitä yksin. Se tuntui tosi yksinäiseltä, Vuorento sanoo.

Vuorennon työstä suuri osa on korjausompelua, mutta hän tekee myös mittatilausvaatteita ja myy tilauskankaita. Hän sanoo, että töitä on paljon, koska ompelijoita pitäjässä on vähän.

Makiaiselta saa kasvo-, käsi- ja jalkahoitoja, ripsien pidennyksiä, sokerointeja ja kestovärjäyksiä sekä klassista hierontaa, aromi- ja kuumakivihierontaa.

– Olen huomannut, että Lammilla ja Tuuloksessa asuu paljon vanhuksia, jotka kaipaavat jalkahoitoja kotiin. Sitä työtä teen aika paljon, hän kertoo.

Vuorisella on ollut kampaamossaan parin vuoden ajan myös sopimusyrittäjä Heidi Mod.

Terveysräätälin luona pääsee hierontaan ja fysioterapiaan. Lisäksi Kankaanmäki pitää erilaisia ryhmäliikuntatunteja.

Kaikki Lammin Kopin yrittäjät odottavat innolla kevättä, sillä silloin alkaa juhlakausi: valmistujaisia, rippijuhlia, häitä ynnä muita.

– Pääsiäinen kun lähestyy ja pipokausi päättyy, työt alkavat selvästi lisääntyä. Myös mökkiläiset vilkastuttavat elämää lähes puoleksi vuodeksi. Tuttujen kesäasukkaiden kanssa tulee taas kivoja kohtaamisia, Vuorinen hymyilee.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset