fbpx
Kaupunkiuutiset Lammi

Lammin parjattu liikenneympyrä sai koristeeksi kuusen – Mielipidekirjoitus herätti kotiseutuyhdistyksen ja kaupunkikin auttoi

Kuusen pystyttäneessä Lykyn talkooporukassa oli kaksi metsäammattilaista, yksi alan opiskelija, liikenteenohjaaja ja yksi eläkeläispoliisi. Kuva: Susanna Mattila

Lykky ry:n joulukuusi Lammin liikenneympyrässä on osoitus siitä, mitä talkoovoimin on mahdollista lyhyessäkin ajassa saada aikaan, jos toimeen tartutaan.

Yhdistys kertoo tiedotteessaan, että ilman Ely-keskuksen, Hämeenlinnan kaupungin ja paikallisten yrittäjien apua kuusi olisi jäänyt pystyttämättä.

Lupa tuli nopeasti

Viikkoa ennen ensimmäistä adventtia yleisönosastokirjoitus Kaupunkiuutisissa pysähdytti Lammin kotiseutu- ja kulttuuriyhdistyksen toimijat. Kantakaupunkiin oli syttynyt hienot jouluvalot, mutta Lammilla oli tasaisen pimeää.

Yhdistys sai Ely-keskukselta toimenpideluvan ennätyksellisen nopeassa ajassa, kolmen päivän kuluttua. Kuusenjalkaa varten tehdyn kaivon sähköpistoke oli kuitenkin suojaamatta ja kunnan aikana käytetty kuusenjalka oli kadonnut.

Puu metsäopistolta

Lykky lähetti sähköpostia Hämeenlinnan kaupungin palautejärjestelmään sunnuntaina ja seuraavana aamuna katuvalojen asentajaryhmä kävi korjaamassa tilanteen.

Lapa Mixer Oy:n yrittäjä Risto Juvonen lahjoitti teräsputkea kuusenjalaksi ja tukirakenteita tehtiin eläkeläisvoimin. Radio-TV Westerlundin yrittäjä Heikki Westerlund lahjoitti valosarjan ja kuusi saatiin lahjaksi Evon metsäopistolta.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset