Kaupunkiuutiset

Lämmintä ateriapalvelua laajalla asiakashaarukalla

Ovi narahtaa raolleen kellon kilahtamisen tuloksena.

Raakel Ryyppö, 91, saattaa kotipalvelun sairaanhoitajan kohti seuraavaa osoitetta, ja ottaa hymyillen vastaan tutut kasvot.

Milja Pohjamon ja Marika Lodvosen luotsaama Hämeenlinnan Ateriapalvelu M&M on palvellut Ryyppöä maaliskuusta lähtien, kun yritys perustettiin.

Ateriapalvelu jatkaa sitä työtä, jonka Sotkanlinnan kahvio aloitti toistakymmentä vuotta sitten eli toimittaa päivän lämpimän aterian vaikka keittiön pöytään saakka.

Pohjamon mukaan vain yrityksen nimi muuttui, alkuperäinen toiminta-ajatus kantaa edelleen.

– Annoksia ei kasata mistään eineksistä, vaan ne tehdään joka aamu tuoreista, paikallisista raaka-aineista. Ruuan voi tilata haluamilleen päiville, hän sanoo.

Yhdelle aterialle tulee hinnaksi yhdeksän euroa, joka sisältää salaatin, lämpimän lounaan, jälkiruuan ja kuljetuksen. Esimerkiksi Ryypölle toimitetaan ateria kotiin kolmesti viikossa. Hän kehuu palvelua ystävälliseksi.

– Minä laitan usein itse ruokaa. Arki kuitenkin helpottuu, kun saa välillä istahtaa valmiiseen pöytään.

Tarpeet huomioiden

Ateriapalvelu tavoittaa päivässä 50–100 asiakasta lähinnä kantakaupungissa. Asiakaskunta on laaja, ikähaarukalla 40-vuotiaista ikäihmisiin.

– Ikäihmisten lisäksi tarjoamme palvelujamme esimerkiksi liikuntarajoitteisille ja erilaisille yrityksille. Räätälöimme palvelun asiakkaan yksilölliset tarpeet huomioiden, Lodvonen summaa.

Asiakkaista erityisesti vanhukset kokevat turvaa ja ovat tyytyväisiä, kun heitä käydään katsomassa. Osalle heistä ateriankuljettaja saattaa olla päivän ainoa vierailija.

Pohjamon ja Lodvosen yrityksen saama palaute on ollut positiivista. Sana kotiin kuljetettavasta lämpimästä ruuasta on levinnyt.

– Olemme kylmäaterioita vastaan. Haluamme tarjota paitsi lämmintä asiakaspalvelua, myös lämmintä ruokaa.

Kaksikolla on suunnitteilla laajentaa palveluja haja-asutusalueille, mikäli kysyntää vain riittää.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset