fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Lapsen oikeuksien viikko näkyy ja kuuluu Hämeenlinnassa – Lapsille ja perheille on tarjolla ohjelmaa koko viikon ajan

Viikon huipentaa Mirkka & Luis on lastenmusiikkiyhtyeen konsertti Hämeenlinnan torilla ensi viikon perjantaina kello 9.30. Kuva: Senja Myllynen
Viikon huipentaa Mirkka & Luis on lastenmusiikkiyhtyeen konsertti Hämeenlinnan torilla ensi viikon perjantaina kello 9.30. Kuva: Senja Myllynen

Lapsen oikeuksien viikkoa juhlitaan 16.–22. marraskuuta. Hämeenlinnan kaupunki yhdessä paikallisten järjestöjen ja toimijoiden kanssa on toteuttamassa monipuolista ohjelmaa koko viikolle lapsille ja perheille.

Viikko näkyy myös kouluissa, varhaiskasvatuksessa ja järjestöjen kerhotoiminnoissa. Viikon teemana on “Lapsella on oikeus tulevaisuuteen”.

Ohjelmaa koko viikon ajan

Maanantaista 16.11. alkaen viikkoa juhlistavat Minna Canthista kertova näyttely Galleria Arxissa ja Lapsen oikeudet -aiheinen kirjanäyttely Hämeenlinnan pääkirjastossa.

Tiistaina 17.11. on luvassa äidin ja vauvan yhteinen jumppahetki kello 11.30 Hämeenlinnan neuvolapalveluiden Facebook-livessä.

Keskiviikkona 18.11. Sibeliuksen syntymäkodissa järjestetään Kaikessa soi musiikki – kierros Jannen kotikulmilla -kierroksia kello 10–15 välillä. Sibeliuksen syntymäkotiin pääsee 18. ja 20.11. kello 10–16 välillä ilman pääsymaksua.

Torstaina 19.11. on jälleen kello 11.30 jumppahetki neuvolapalveluiden Facebook-livessä. Tarjolla on myös Onni-Karhun kirkkoseikkailu, Kirkkorinne, kello 17–19 sekä TalviTraffic -tapahtuma Liikennepuistossa kello 17–20.

Torilla tapahtuu perjantaina

Viikon huipentuma on perjantaina 20.11. lapsen oikeuksien päivän ulkoilmakonsertti Hämeenlinnan torilla kello 9.30 alkaen. Mirkka & Luis -yhtye saapuu esittämään kauppatorille Matkalla maailman ympäri -konserttinsa ja samalla juhlitaan torin joulun avausta.

Torilla kuullaan juhlapuheet apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuolta ja lastenkulttuuripäällikkö Minna Haverilta. Myös torin joulukuusen valot syttyvät. Konsertin järjestää lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arx.

Torilla on myös tavattavissa Hämeenlinnan kaupunginteatterin Viiru ja Pesonen kello 10–10.45.

Tarinalliset kierrokset Sibeliuksen syntymäkodissa jatkuvat kello 10–15 ja Hämeen Setlementin Mama’s Cafe Kumppanuustalossa järjestää piirustuskilpailun lapsille.

Aulangolla liikuntaa koko perheelle

Lauantaina 21.11. ehtii vielä tutustua Galleria Arxin Minna! -näyttelyyn, pääkirjastossa on muun muassa Hitusen Hämyä -elokuvakilpailun neuvotuokio kello 13–15 ja Taidemuseossa vietetään lasten lauantaita kello 11–16.

Sunnuntaina 22.11. Aulangon luontoliikuntakeskuksessa on Lapsen oikeus liikkua -koko perheen liikuntatapahtuma kello 11–14.

Koronatilanne huomioon

Tapahtumien järjestäjät huomioivat koronaohjeistukset ja viikko järjestetään turvaväleistä huolehtien ja tarvittaessa maskia käyttäen.

Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.

Koko viikon ohjelma on nähtävissä osoitteessa: www.hameenlinna.fi/lapsenoikeuksienviikko.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset