Kaupunkiuutiset Kalvola

Lapset ja nuoret pääosassa Iittalan musiikkijuhlilla – Teemakonsertissa estradin valtaavat nuoret muusikot

Viulisti Albert Sahlström on yksi Iittalan musiikkijuhlien tämän vuoden esiintyjistä. Kuva: Johan Hagström
Viulisti Albert Sahlström on yksi Iittalan musiikkijuhlien tämän vuoden esiintyjistä. Kuva: Johan Hagström

Tänä vuonna Iittalan musiikkijuhlien pääosassa ovat lapset ja nuoret. Kun Hämeenlinna nimitettiin Suomen lastenmusiikkipääkaupungiksi viime syksynä, päätti Iittalan musiikin kesä ry valita musiikkijuhliensa tulevan teeman sen mukaan.

Koronan vuoksi musiikkijuhlat siirrettiin myös kesäkuulta elokuulle.

Nuorena kuollut säveltäjä

Iittalan musiikkijuhlat pyörähtävät käyntiin Iittalan koulukeskuksessa torstaina 6. elokuuta teemakonsertilla, joka juhlistaa 16-vuotiaana kuolleen Heikki Suolahden 100 vuoden takaista syntymää. Suolahden poikkeuksellinen lahjakkuus herätti muun muassa Jean Sibeliuksen huomion.

Kello 19 alkavaan konserttiin on koottu Suolahden lauluja, pianokappaleita, teoksia viululle ja pianolle sekä muuta kamarimusiikkia. Konsertin esiintyjiksi on tarkoituksella valittu alle 20-vuotiaita nuoria, samanikäisiä kuin Suolahti oli kuollessaan.

Konsertissa esiintyvät sopraano Sadelilja Larimo, pianisti Kiia Nordlund, viulisti Albert Sahlström ja pianisti Niilo Ruotsala.

Monipuolinen kattaus musiikkia

Perjantaina 7.8. kello 19 kuullaan amerikkalais-meksikolaisen sopraano Beatriz Maciaksen ja Tuomas Nikkasen espanjalaisesta oopperasta ja yksinlauluista sekä Granadosin pianoteoksista koostuva konsertti Zarzuela!.

Lauantaina 8.8. kello 15 on vuorossa teeman mukaisesti ansioituneen suomenruotsalaisen pedagogin ja muusikon, viulisti-laulaja-kapellimestari Johanna Almarkin koko perheen konsertti yhteistyössä Iittalan naivistien kanssa. Konsertissa esiintyvät Johanna Almark, laulu ja viulu, Matti Lindholm, alttoviulu ja laulu, sekä Elina Susiluoto, sello ja laulu.

Tapahtuman päättää paikallisten muusikoiden, mezzosopraanon Hanna Vainionpään ja pianistin Elina Vikmanin Sibeliuksen laulujen levynjulkistamiskonsertti sunnuntaina 9.8. kello 15.

Lippuja on myynnissä vain rajattu määrä. Liput ovat ennakkomyynnissä Tiketissä ja palvelupisteissä Kastellissa ja Kalvolassa.

Kaikki konsertit myös striimataan sunnuntain konserttia lukuun ottamatta.

Iittalan musiikkijuhlat Iittalan koulukeskuksessa (Hollaajantie 2) 6.–9.8.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset